Mangós sajttorta
🥭Frissítő, sütni nem szükséges mangós sajttorta🥭‼️
Hozzávalók
Szöveg
- 150 g Szárított gyümölcs
- 60 g zsír
- 1 kanál Citromlé
Krém
- 500 g mascarpone
- 250 g Kenhető túró
- 2 kanalak Porcukor
- vanília őrölt bourbon
- 200 g Fehér csokoládé
- 1 Érett Mangó néhány csepp citromlé
Eljárás
Forma átmérője: 26 cm
A süteményt vajjal és egy kanál citromlével 🍋 összekeverjük. Nyomjuk őket az aljára egy kerek formában, sütőpapírral kibélelve.
Összekeverjük a mascarponét, a túrót, az olvasztott fehér csokoládét, a cukrot, a vaníliát. 1 érett mangót összeturmixolunk (egy aprítóban) néhány citromlé cseppel, és hozzáadjuk a krémhez.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszalapon.
Mangó coulis 🥭:
A mangót összemixeljük egy robotgépben 1 citrom levével, hozzáadjuk egy csipet kurkumát. A kukoricakeményítőt vízben elkeverjük, hozzáöntjük a mangópürhöz és rövid ideig főzzük. (sűrűsödésig, ha a keverék túl híg lenne, adjunk hozzá még kukoricakeményítőt egy kevés vízzel)
Öntsük a sajttortánkra és tegyük hűlni.
Jó étvágyat 😍🥭