HIRDETŐ
Forrás: canva
Marhagulyás
A Marhagulyás egy hagyományos magyar étel, melynek alapja a lassú tűzön puhára főzött marhahús és finom zöldségek. Gazdagon fűszerezett, és bár kicsit hosszabb ideig tart elkészíteni, az íze minden percet megér.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg marhahús
- 2 evőkanál olaj
- 3 hagyma
- 3 szem fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál kömény
- 400 g sárgarépa
- 400 g burgonya
- 200 g petrezselyemgyökér
- 1 l víz
- 2 zöldségleves kocka
- só, bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
A húst kockákra vágjuk, a hagymát apró darabokra. Az olajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük, és hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát.
2. Lépés
Amikor azok aranybarnák, adjuk hozzá a marhahúst, és addig sütjük, míg minden oldala megpirul.
3. Lépés
A pirospaprikát és a köményt is hozzáadjuk, majd ráöntjük a vizet. Lefedjük, és közepes lángon 2 órát főzzük.
4. Lépés
A répát, a petrezselyemgyökeret, és a burgonyát kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
5. Lépés
Végül fűszerezzük sóval és borssal, és tálaljuk.