HIRDETŐ

Forrás: canva

Marhagulyás

A Marhagulyás egy hagyományos magyar étel, melynek alapja a lassú tűzön puhára főzött marhahús és finom zöldségek. Gazdagon fűszerezett, és bár kicsit hosszabb ideig tart elkészíteni, az íze minden percet megér.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhahús Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 3 hagyma Hozzáadott
  • 3 szem fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • 400 g sárgarépa Hozzáadott
  • 400 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 zöldségleves kocka Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, a hagymát apró darabokra. Az olajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük, és hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Amikor azok aranybarnák, adjuk hozzá a marhahúst, és addig sütjük, míg minden oldala megpirul.

3. Lépés

A pirospaprikát és a köményt is hozzáadjuk, majd ráöntjük a vizet. Lefedjük, és közepes lángon 2 órát főzzük.

4. Lépés

A répát, a petrezselyemgyökeret, és a burgonyát kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Végül fűszerezzük sóval és borssal, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új