HIRDETŐ
Marhahús szarvasgombával
Egyszerű recept, könnyű elkészítés, kiváló íz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 650 g marhahús
- 5 ml növényi olaj
- 1 Nagy hagyma
- 1000 ml víz
- 250 g hliva
- 200 g tejszín
- 15 g burgonyakeményítő
- só
- zúzott kömény
- Frissen őrölt négy színű bors
- fokhagymapor
- édes őrölt paprika
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
Egy csepp olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt húst, megpirítjuk, hogy összehúzódjon / kifehéredjen, sózzuk, hozzáadjuk a köményt, a paprikát, a fűszert és lefedve pároljuk, időnként meglocsoljuk.
2. Lépés
Ha a hús megpuhul, hozzáadjuk a finomra vágott gombát és puhára pároljuk.
3. Lépés
A vízben elkeverjük a tejszínt és a keményítőt, hozzáadjuk a húshoz gombával és főzzük, sűrűsödni fog, fűszerezzük fokhagymával és szükség esetén más fűszerekkel, esetleg sózzuk meg és letesszük.
4. Lépés
Rizzsel és zöldséggel tálaljuk. Jó étvágyat