HIRDETŐ
Forrás: hanbr from Getty Images
Marhahús tormamártással
Finom marhasült receptje finom tormamártással.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg Marhahús
- 3 gerezd Fokhagyma
- 150 g Közepes torma
- 200 ml Tejszínhab
- 1 Kanál sima liszt
- olaj
- Só, frissen őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húst sózzuk, borsozzuk, és kenjük be olajjal. Tegyük egyenletesen, hogy kiegyensúlyozott legyen az íze. 2. A húst megpirítjuk.
2. Lépés
Ezután tegye egy tepsibe, és süsse körülbelül 2 órán át. Sütés közben időnként locsoljuk meg a zsírral, amitől a hús szaftos lesz, és egyáltalán nem lesz száraz.
3. Lépés
A maradék zsírból készítse el a mártást. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és röviden pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a reszelt tormát, a lisztet, és pirítsuk egy kicsit.
4. Lépés
Végül öntsük hozzá a tejszínt, keverjük meg, és hagyjuk néhány percig főni. Öntsük a tormamártást a húsra.