HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Medvehagymás pogácsa nagymamám receptje szerint. Ennél finomabbat még nem ettem!

Most, hogy április van, itt a medvehagyma szezon. Ha már hétvégén elmegyünk kirándulni az erdőbe, szedjünk egy kis medvehagymát ehhez a szuperfantasztikus recepthez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához

  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 mk cukor Hozzáadott
  • 3 dkg élesztő Hozzáadott
  • 50 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 20 dkg tejföl Hozzáadott
  • 25 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott
  • 15 dkg sajt Hozzáadott

A tetejére

  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 5 dkg vaj Hozzáadott
  • 15 dkg sajt Hozzáadott
  • 2 csokor medvehagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Langyoshez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

2. Lépés

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az tojást, a tejfölt, a szobahőmérsékeltű vajat, a sót és a reszelt sajtot. Lágy tésztát gyúrúnk belőle és lefedve 30 percen át kelesztjük.

3. Lépés

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 1 centi vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk az apróra vágott medvehagyma felét, majd mindkét oldalát behajtjuk középre, újra lekenjük olvasztott vajjal, és rászórjuk a medvehagyma másik felét. Most a felénk eső részét hajtjuk be félig, és erre hajtjuk rá a másik felét.

4. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 2 centi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. 30 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új