Medvehagymás pogácsa
Egyszerű és ízletes pogácsák, amelyeket nagyok és kicsik egyaránt élvezni fognak.
Hozzávalók
- 500 g Simlis tönkölyliszt
- 120 g lágyított vaj
- 130 g Sajt, mint cheddar
- 250 ml Langyos tej
- 3 db Tojás M
- 1 db sütőpor
- 50 g Medvefokhagyma
Eljárás
Az edényben összekeverjük a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a felvágott vajat és morzsásra dolgozzuk.
2. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk és aprított formában hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Hozzáadjuk a reszelt sajtot is, és mindent alaposan összekeverünk.
Végül csak hozzáadjuk a tejben felvert tojásokat és kidolgozzuk a tésztát. Ízesítjük sóval.
4. A tésztát finoman lisztezett deszkára borítjuk és vastagabb lapot nyújtunk belőle (körülbelül 1,5 cm). Süteményeket szaggatunk (tetszőleges méretben és formában), sütőlemezen helyezzük el, amit sütőpapírral béleltünk ki.
5. A perec tetejét tejföllel megkenjük és előmelegített sütőben, 200°C-on sütjük körülbelül 12-15 percig (a sütőtől függően).