HIRDETŐ

Medvehagymás pogácsa

Egyszerű és ízletes pogácsák, amelyeket nagyok és kicsik egyaránt élvezni fognak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
50
  • 500 g Simlis tönkölyliszt Hozzáadott
  • 120 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 130 g Sajt, mint cheddar Hozzáadott
  • 250 ml Langyos tej Hozzáadott
  • 3 db Tojás M Hozzáadott
  • 1 db sütőpor Hozzáadott
  • 50 g Medvefokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Az edényben összekeverjük a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a felvágott vajat és morzsásra dolgozzuk.

2. Lépés

2. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk és aprított formában hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Hozzáadjuk a reszelt sajtot is, és mindent alaposan összekeverünk.

3. Lépés

Végül csak hozzáadjuk a tejben felvert tojásokat és kidolgozzuk a tésztát. Ízesítjük sóval.

4. Lépés

4. A tésztát finoman lisztezett deszkára borítjuk és vastagabb lapot nyújtunk belőle (körülbelül 1,5 cm). Süteményeket szaggatunk (tetszőleges méretben és formában), sütőlemezen helyezzük el, amit sütőpapírral béleltünk ki.

5. Lépés

5. A perec tetejét tejföllel megkenjük és előmelegített sütőben, 200°C-on sütjük körülbelül 12-15 percig (a sütőtől függően).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új