HIRDETŐ

Forrás: FB: Bolhapiac DS (Dunaszerdahely)

Medvehagymás tejfölös pogácsa

Ízletes medvehagymás pogácsa.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30

Hozzávalók

  • 500 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 20 g friss élesztő Hozzáadott
  • 1 TK kristálycukor Hozzáadott
  • 150 g tejföl Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 150 g Finom túró Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 3 TK Hozzáadott
  • 2 maréknyi medvehagyma Hozzáadott

a dörzsöléshez

  • 1 db tojás Hozzáadott

Megszórásra:

  • lenmag Hozzáadott
  • Szezámmag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A fokhagyma szeleteit megmossuk.

2. Lépés

A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval.

3. Lépés

A túró, tejszín, vaj és tojás szobahőmérsékletűnek kell lennie.

4. Lépés

Egy kanál cukorral, élesztővel és langyos tejjel készítünk egy kovászt, amit hagyunk egy darabig dolgozni.

5. Lépés

A túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a darabolt vajat és a lisztes, sózott tálhoz.

6. Lépés

Végül hozzáadjuk az élesztőt, és kemény tésztát készítünk, amelyet lefedünk, és 1 órán át kelesztünk.

7. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk ki.

8. Lépés

Ráöntünk rá egy réteget apróra vágott medvehagymából.

9. Lépés

Fordítani fogjuk alulról és felülről, balról és jobbról, mint egy borítékot, megfordítjuk és hagyjuk állni 10 percig.

10. Lépés

Ezután lassan kinyújtjuk a tésztát és alaposan megfordítjuk. Ezt kétszer megismételjük, amíg a tésztát körülbelül 2 cm vastagra nyújtjuk, majd kerek szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat.

11. Lépés

A pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk magvakkal.

12. Lépés

Hagyjuk a pogácsákat még 20 percre savanyodni a tepsiben.

13. Lépés

Ezután sütjük őket előmelegített 200 °C-os sütőben körülbelül 18 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új