HIRDETŐ

Forrás: VankaD from Getty Images

Mézes csirke

A mézes csirke egy nagyszerű étel, amely nem csak ízletes, hanem egészséges is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Home

  • 1 darab csirke Hozzáadott
  • 2 Kanálok Méz Hozzáadott
  • 2 Kanálok szójaszósz Hozzáadott
  • 1 Kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 Kanál Hozzáadott

Gyógynövények és fűszerek

  • 2 Kanálok fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 Kanálok Rosemary, chopped Hozzáadott
  • 1 Kanálok Kakukkfű, apróra vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Alaposan mosson meg és szárítsa meg a csirkét. Keverjen össze mézet, szójaszószt, őrölt fekete borsot és sót, majd vigye fel a keveréket a csirkére.

2. Lépés

Helyezze a csirkét egy sütőtálba és szórja meg apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal és kakukkfűvel. Süssük a csirkét a sütőben körülbelül egy órán át, vagy amíg aranybarna és zamatos nem lesz.

3. Lépés

Ellenőrizze a csirkét 15 percenként, és locsolja meg a sütés során felszabadult levével. Ez biztosítja, hogy a csirke szép aranybarna színű és szaftos lesz.

4. Lépés

A mézes csirke akkor kész, amikor a hús teljesen átsült és a csirke levé tiszta. Hagyja a csirkét körülbelül 10 percig pihenni tálalás előtt. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új