Forrás: VankaD from Getty Images
Mézes csirke
A mézes csirke egy nagyszerű étel, amely nem csak ízletes, hanem egészséges is.
Hozzávalók
Home
- 1 darab csirke
- 2 Kanálok Méz
- 2 Kanálok szójaszósz
- 1 Kanál őrölt fekete bors
- 1 Kanál só
Gyógynövények és fűszerek
- 2 Kanálok fokhagyma, aprítva
- 1 Kanálok Rosemary, chopped
- 1 Kanálok Kakukkfű, apróra vágva
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Alaposan mosson meg és szárítsa meg a csirkét. Keverjen össze mézet, szójaszószt, őrölt fekete borsot és sót, majd vigye fel a keveréket a csirkére.
Helyezze a csirkét egy sütőtálba és szórja meg apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal és kakukkfűvel. Süssük a csirkét a sütőben körülbelül egy órán át, vagy amíg aranybarna és zamatos nem lesz.
Ellenőrizze a csirkét 15 percenként, és locsolja meg a sütés során felszabadult levével. Ez biztosítja, hogy a csirke szép aranybarna színű és szaftos lesz.
A mézes csirke akkor kész, amikor a hús teljesen átsült és a csirke levé tiszta. Hagyja a csirkét körülbelül 10 percig pihenni tálalás előtt. Jó étvágyat!