HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: takedahrs

Milánói sertésborda

A Milánói sertésborda kiváló választás ebédre, vagy akár egy kiadós vacsora keretében is. Az étel sós, húsos karaktere tökéletes harmonizál a paradicsom savanykás ízével és a sajt krémes állagával. Úgy vélem, ez a recept a hús szerelmeseinek kedvence lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertésborda Hozzáadott
  • 4 ks közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • cukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 150 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • mozzarella sajt ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Első lépésként a szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Legyenek a húsok bolondos ízvilág fullánkjai. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk őket. Vigyázzunk, hogy mindegyik réteg alaposan tapadjon a húshoz, mert ez a panírozás a végeredmény kulcsa.

2. Lépés

Tegyük félre a hússzeleteket és tálaljuk fel a paradicsomot. Vágjuk kockára a paradicsomot, aprítsuk fel a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dinszteljük meg benne a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá egy kis cukrot a savanykás íz ellensúlyozására.

3. Lépés

Amíg a paradicsomszósz készül, kezdjünk a húsok sütéséhez. Egy másik serpenyőben forró olajban süssük a panírozott sertésbordát. 3-4 perc elegendő lehet mindkét oldal sütésére. Nagyon fontos, hogy a húst ne süssük túl, maradjon puha és omlós.

4. Lépés

Miután elkészült a hús és a paradicsomos szósz, jöhet a rétegezés. Tegyük a húsokat egy tepsibe, majd kanalazzunk rájuk a paradicsomszószból. Legvégül pedig szórjuk meg a tetejüket mozzarellával.

5. Lépés

Toljuk be a tepsit a sütőbe, és süssük 200 fokon addig, míg a sajt megolvad és aranybarnára sül.

6. Lépés

A Milánói sertésborda kiváló választás ebédre, vagy akár egy kiadós vacsora keretében is. Az étel sós, húsos karaktere tökéletes harmonizál a paradicsom savanykás ízével és a sajt krémes állagával. Úgy vélem, ez a recept a hús szerelmeseinek kedvence lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új