Forrás: Pixabay: takedahrs
Milánói sertésborda
A Milánói sertésborda kiváló választás ebédre, vagy akár egy kiadós vacsora keretében is. Az étel sós, húsos karaktere tökéletes harmonizál a paradicsom savanykás ízével és a sajt krémes állagával. Úgy vélem, ez a recept a hús szerelmeseinek kedvence lesz.
Hozzávalók
- 4 Slice sertésborda
- 4 ks közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- só, bors ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 150 g liszt
- 3 tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- mozzarella sajt ízlés szerint
Eljárás
Első lépésként a szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Legyenek a húsok bolondos ízvilág fullánkjai. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk őket. Vigyázzunk, hogy mindegyik réteg alaposan tapadjon a húshoz, mert ez a panírozás a végeredmény kulcsa.
Tegyük félre a hússzeleteket és tálaljuk fel a paradicsomot. Vágjuk kockára a paradicsomot, aprítsuk fel a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dinszteljük meg benne a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá egy kis cukrot a savanykás íz ellensúlyozására.
Amíg a paradicsomszósz készül, kezdjünk a húsok sütéséhez. Egy másik serpenyőben forró olajban süssük a panírozott sertésbordát. 3-4 perc elegendő lehet mindkét oldal sütésére. Nagyon fontos, hogy a húst ne süssük túl, maradjon puha és omlós.
Miután elkészült a hús és a paradicsomos szósz, jöhet a rétegezés. Tegyük a húsokat egy tepsibe, majd kanalazzunk rájuk a paradicsomszószból. Legvégül pedig szórjuk meg a tetejüket mozzarellával.
Toljuk be a tepsit a sütőbe, és süssük 200 fokon addig, míg a sajt megolvad és aranybarnára sül.
A Milánói sertésborda kiváló választás ebédre, vagy akár egy kiadós vacsora keretében is. Az étel sós, húsos karaktere tökéletes harmonizál a paradicsom savanykás ízével és a sajt krémes állagával. Úgy vélem, ez a recept a hús szerelmeseinek kedvence lesz.