HIRDETŐ

Forrás: Mykola Lunov from Canva

Narancsos csirkecomb

Ízletes és szaftos csirkecomb, melyet narancslében pácoltunk és aranybarnára sütöttünk. Ideális recept családi ebédhez vagy vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Darabok csirkecombok Hozzáadott
  • 3 Darabok Narancsok Hozzáadott
  • 2 Kanálok olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Kanál Hozzáadott
  • 1 Kanál bors Hozzáadott
  • 2 Kanálok Méz Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Előmelegítse a sütőt 200°C-ra. A csirkecombokat mossuk meg, töröljük szárazra és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A narancsokat öblítsük le és vágjuk vékony szeletekre.

2. Lépés

A serpenyőben hevítse fel az olívaolajat, és rajta pirítsa meg a csirkecombokat minden oldalról, hogy szép kéreg alakuljon ki. A sütés közben adjon hozzá a serpenyőbe fokhagymagerezdeket.

3. Lépés

Tegye a pácolt csirkecombokat egy tepsibe, adjon hozzá narancsszeleteket és mindezt meglocsolja mézzel és narancslével.

4. Lépés

Helyezze a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssön körülbelül egy órát, amíg a combok szépen aranyszínűek és szaftosak.

5. Lépés

Serve the finished chicken thighs with mashed potatoes or rice and sprinkle with freshly chopped parsley.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új