Forrás: Mykola Lunov from Canva
Narancsos csirkecomb
Ízletes és szaftos csirkecomb, melyet narancslében pácoltunk és aranybarnára sütöttünk. Ideális recept családi ebédhez vagy vacsorához.
Hozzávalók
- 4 Darabok csirkecombok
- 3 Darabok Narancsok
- 2 Kanálok olívaolaj
- 1 Kanál Só
- 1 Kanál bors
- 2 Kanálok Méz
- 2 Szegfűszeg fokhagyma
Eljárás
Előmelegítse a sütőt 200°C-ra. A csirkecombokat mossuk meg, töröljük szárazra és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A narancsokat öblítsük le és vágjuk vékony szeletekre.
A serpenyőben hevítse fel az olívaolajat, és rajta pirítsa meg a csirkecombokat minden oldalról, hogy szép kéreg alakuljon ki. A sütés közben adjon hozzá a serpenyőbe fokhagymagerezdeket.
Tegye a pácolt csirkecombokat egy tepsibe, adjon hozzá narancsszeleteket és mindezt meglocsolja mézzel és narancslével.
Helyezze a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssön körülbelül egy órát, amíg a combok szépen aranyszínűek és szaftosak.
Serve the finished chicken thighs with mashed potatoes or rice and sprinkle with freshly chopped parsley.