Népszerű almás körtés pite
Egy igazán különleges desszertre vágyik? Az almás körtés pite népszerű sütemény, amelyet a legkülönbözőbb alkalmakkor is előszeretettel fogyasztunk. Az Itt elmondjuk, hogyan készíthetjük el otthonunkban ezt a finom gyümölcsös pitét. Az elkészítési idő kb 1 óra, a sütési idő pedig 40 perc.
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g hideg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 4 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
- 3 nagy alma
- 3 nagy Körte
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál Fahéj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás a lekenéshez
Eljárás
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a hideg vajat, és dolgozzuk el a kezünkkel, amíg morzsás állagú lesz. Adjuk hozzá a hideg vizet, és gyorsan dolgozzuk össze a tésztát.
Formázzuk le a tésztát, és hagyjuk legalább 30 percig pihenni a hűtőben.
A töltelékhez hámozzuk meg az almát és a körtét, majd vágjuk kis darabokra. Egy tálban keverjük össze a gyümölcsöt a cukorral, a fahéjjal, a sóval és a liszttel.
Nyújtsuk ki a tésztát, és tegyük egy piteformába. Töltsük meg a gyümölcsös keverékkel, majd hajtsuk be a tésztát a gyümölcsre.
Kenjük le a tetejét felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeletelnénk.