HIRDETŐ

Népszerű Sárgabarackos pite édesen

A sárgabarackos pite az egyik legnépszerűbb nyári desszert. Akár otthoni főzéshez, akár egy piknikre, ez az édes, gyümölcsös sütemény mindig nagy sikert arat. Kövesse ezt az egyszerű receptet, hogy elkészítse a tökéletes sárgabarackos pitét!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta:

  • 300 g búza finomliszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott

Töltelék:

  • 1 kg Sárgabarack Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is a tésztához való hozzávalókat egy tálba tesszük, és összedolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük legalább fél órára.

2. Lépés

Addig előkészítjük a tölteléket: a sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük, majd a cukorral és a vaníliarúddal együtt egy lábosban puhára főzzük.

3. Lépés

A tésztát egy liszttel meghintett asztalon nyújtjuk ki, majd egy piteformába tesszük, és a sárgabarackos töltelékkel megkenjük.

4. Lépés

A tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna színű nem lesz.

5. Lépés

Melegen vagy hidegen, tejszínnel vagy fagylalttal tálaljuk, de önmagában is nagyon finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új