:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/eKn1cYYxba0fqPQPsloy/10dc574b32773b832fba49f651b2c7.png)
Népszerű Sárgabarackos pite édesen
A sárgabarackos pite az egyik legnépszerűbb nyári desszert. Akár otthoni főzéshez, akár egy piknikre, ez az édes, gyümölcsös sütemény mindig nagy sikert arat. Kövesse ezt az egyszerű receptet, hogy elkészítse a tökéletes sárgabarackos pitét!
Hozzávalók
Tészta:
- 300 g búza finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 150 g vaj
- 100 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
Töltelék:
- 1 kg Sárgabarack
- 100 g cukor
- 1 ks vaníliarúd
- 1 tojás a kenéshez
Eljárás
Először is a tésztához való hozzávalókat egy tálba tesszük, és összedolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük legalább fél órára.
Addig előkészítjük a tölteléket: a sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük, majd a cukorral és a vaníliarúddal együtt egy lábosban puhára főzzük.
A tésztát egy liszttel meghintett asztalon nyújtjuk ki, majd egy piteformába tesszük, és a sárgabarackos töltelékkel megkenjük.
A tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna színű nem lesz.
Melegen vagy hidegen, tejszínnel vagy fagylalttal tálaljuk, de önmagában is nagyon finom.