Nyári Gyümölcsös Sütemény
Ez a finom gyümölcsös sütemény a nyár kedvenc édessége. Tele van friss, ízletes gyümölcsökkel és egy kicsit fűszerrel, amely tökéletes kiegészítése a lágy süteménynek.
Hozzávalók
- 21⁄2 Csésze liszt
- 1 Csésze kristálycukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1⁄2 Csésze hideg vaj felkockázva
- 1 nagy tojás
- 1⁄2 Csésze tej
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 2 Csésze friss, apróra vágott gyümölcsök (pl. eper málna áfonya vagy szeder)
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készítsd elő a 20x20 cm-es sütőformát.
Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és az őrölt fahéjat egy nagy tálban. Adagold hozzá a felkockázott hideg vajat, és dolgozd az ujjaid között, amíg az egész massza morzsás lesz.
Egy másik tálban keverd össze a tojást, a tejet és a vaníliát.
Önts a nedves hozzávalókat aáraz keverékbe, és alaposan keverd össze, amíg egy ragacsos tészta keletkezik.
Tegyél félre egy csészényi tésztát, majd lapítsd el a maradék tésztát a sütőforma aljára, amíg egyenletesen be nem borítja.
Szórd be egyenletesen a gyümölcsöket a tészta tetejére, majd szórd rá a maradék tésztáját.
Süsd 40-45 percig, vagy amíg az tész teteje aranybarnára sül, majd hagyd kihűlni.