HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Nyers vegán csokoládé Bliss Balls

Ezek a nyers csokoládé bliss golyók tökéletesek gyors nassolásra, egészséges desszertnek, vagy akár edzés előtti energiaerősítőnek is!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 1 csésze Medjool datolya, kimagozott Hozzáadott
  • 1 csésze Nyers mandula Hozzáadott
  • 3 EL Nyers kakaópor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Chia magból Hozzáadott
  • Egy csipet tengeri só Hozzáadott
  • Kókuszreszelék a bevonáshoz (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a nyers mandulát egy konyhai robotgépbe tesszük. Turmixoljuk, amíg durva, homokszerű állagúvá nem válik, majd tegyük félre egy tálba. Vigyázzunk, hogy ne turmixoljuk túl, különben mandulavajat kapunk.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a magozott Medjool datolyát és a nyers kakaóport a konyhai robotgéphez. Addig turmixoljuk, amíg sűrű, ragacsos masszává nem válik. Javaslom, hogy a kakaóport fokozatosan adjuk hozzá, ha kevésbé intenzív csokoládéízt szeretnénk.

3. Lépés

Adja vissza a darált mandulát, a chia magot és egy csipetnyi tengeri sót a konyhai robotgépbe. Turmixoljuk addig, amíg a keverék jól össze nem áll. Ha a keverék túl száraznak tűnik, adjon hozzá még egy-két datolyát; ha túl nedves, adjon hozzá még egy kis mandulalisztet.

4. Lépés

Ha a keverék jól összeállt, kezdje el harapható golyókká göngyölni. A méret függhet az ízlésedtől, de én úgy találom, hogy egy-egy evőkanálnyi mennyiség jónak tűnik.

5. Lépés

Ez a lépés nem kötelező, de szép látványt nyújt. A kókuszgolyókat kókuszreszelékkel bevonhatjuk, hogy még ropogósabbá váljanak, és gyönyörűen mutassuk be őket.

6. Lépés

Fogyasztás előtt legalább 30 percre tegye be a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Ezek a boldogsággolyók légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben 2 hétig frissek maradnak, vagy hosszabb ideig tárolhatók a fagyasztóban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új