Forrás: Freepik
Nyers vegán csokoládé Bliss Balls
Ezek a nyers csokoládé bliss golyók tökéletesek gyors nassolásra, egészséges desszertnek, vagy akár edzés előtti energiaerősítőnek is!
Hozzávalók
- 1 csésze Medjool datolya, kimagozott
- 1 csésze Nyers mandula
- 3 EL Nyers kakaópor
- 1 evőkanál Chia magból
- Egy csipet tengeri só
- Kókuszreszelék a bevonáshoz (nem kötelező)
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a nyers mandulát egy konyhai robotgépbe tesszük. Turmixoljuk, amíg durva, homokszerű állagúvá nem válik, majd tegyük félre egy tálba. Vigyázzunk, hogy ne turmixoljuk túl, különben mandulavajat kapunk.
Ezután adjuk hozzá a magozott Medjool datolyát és a nyers kakaóport a konyhai robotgéphez. Addig turmixoljuk, amíg sűrű, ragacsos masszává nem válik. Javaslom, hogy a kakaóport fokozatosan adjuk hozzá, ha kevésbé intenzív csokoládéízt szeretnénk.
Adja vissza a darált mandulát, a chia magot és egy csipetnyi tengeri sót a konyhai robotgépbe. Turmixoljuk addig, amíg a keverék jól össze nem áll. Ha a keverék túl száraznak tűnik, adjon hozzá még egy-két datolyát; ha túl nedves, adjon hozzá még egy kis mandulalisztet.
Ha a keverék jól összeállt, kezdje el harapható golyókká göngyölni. A méret függhet az ízlésedtől, de én úgy találom, hogy egy-egy evőkanálnyi mennyiség jónak tűnik.
Ez a lépés nem kötelező, de szép látványt nyújt. A kókuszgolyókat kókuszreszelékkel bevonhatjuk, hogy még ropogósabbá váljanak, és gyönyörűen mutassuk be őket.
Fogyasztás előtt legalább 30 percre tegye be a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Ezek a boldogsággolyók légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben 2 hétig frissek maradnak, vagy hosszabb ideig tárolhatók a fagyasztóban.