HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/7GGHTRwoAA-z0yL93qvx/76463407c8940bec3d0abda0ea1eb5.png)
Olajban sült krumplis pogácsa
Onnan kapta a nevét, hogy az elkészítés során olajban sütik. Kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy könnyű vacsorára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 Gram krumpli
- 100 Gram liszt
- 2 tojás
- só
- bors
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Hámozzuk meg a krumplit és főzzük meg sós vízben.
2. Lépés
Ha megfőtt, törjük össze, majd hagyjuk kihűlni.
3. Lépés
Adjuk hozzá a lisztet, a tojásokat, a szódabikarbónát és a sót. Alaposan dolgozzuk össze az összetevőket.
4. Lépés
Formázzunk a tésztából pogácsákat.
5. Lépés
Forró olajban süssük a pogácsákat mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.
6. Lépés
Papírtörölközőn csepegtessük le a felesleges olajat.
7. Lépés
Tálaljuk friss kenyerrel és sajttal.