HIRDETŐ

Olaszos calzone pizza

A calzone pizza egy különleges olasz pizzavariáció, amelyet zártabb formában készítenek el, úgynevezett zsebpizzaként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

Tészta:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 50 ml olívaolaj Hozzáadott
  • 250 ml langyos víz Hozzáadott

Töltelék:

  • 250 g szardínia (lecsöpögtetve) Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 ks hagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 200 g mozzarella (reszelve) Hozzáadott
  • 50 g parmezán (reszelve) Hozzáadott
  • 1 ks tojás (felvert) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót egy tálban. A sót és a cukrot tegyük szemben egymással, hogy ne érintkezzenek.

2. Lépés

Az élesztőt oldjuk fel langyos vízben, majd keverjük a liszthez. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg rugalmas és nem ragad a kezünkhöz, ami kb. 10 percet vesz igénybe.

3. Lépés

Ha a tészta elkészült, tegyük a tálba, fedjük le tiszta törölközővel és kelesszük fél órát.

4. Lépés

Ezután kicsit nyújtsuk ki a tésztát, és osszuk fel egyenlő részekre. Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 20-25 cm átmérőre és közepére tegyünk a töltelékből.

5. Lépés

A tölteléket elkészítük úgy, hogy a megadott hozzávalókat összekeverjük, majd erre helyezzük tészta közepére.

6. Lépés

A tészta széleit hajtsuk rá a töltelékre úgy, hogy szinte zsebet készítsünk. A zsebpizza prémium minőségű gasztronómiai élmény.

7. Lépés

Ha elkészültünk, kenjük meg a calzone-kat felvert tojással, hogy szépen megpiruljanak a tetején.

8. Lépés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd süssük pirulásig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új