Forrás: Pixabay : herverot
Oreo csokoládé csak 4 hozzávaló
Ezt a receptet Oreo csokoládéhoz készítettem egy partira, és határozottan nagy sikert aratott! Hihetetlenül könnyű elkészíteni, és az eredmény egyszerűen finom - tökéletes csemege minden Oreo szerelmesének. Az Oreo csokoládéhoz mindössze 4 hozzávalóra van szükséged.
Hozzávalók
- 200 g Oreo keksz
- 100 g krémsajt
- 200 g Étcsokoládé sötét
- Fehér csokoládé a díszítéshez (opcionális)
Eljárás
Az Oreo praliné recepthez először tegye az Oreót egy fagyasztózacskóba, és sodrófával (vagy alternatívaként konyhai robotgéppel) finom morzsává dolgozza össze. Egy maréknyi morzsát tegyünk félre, ezeket fogjuk használni a díszítéshez.
Adjuk hozzá a krémsajtot az Oreo morzsához, és keverjük egyenletesre. Ha a keverék túl ragacsos, egyszerűen adjunk hozzá még egy kis Oreo morzsát. Tipp: A krémsajtnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy jobban összekeveredjen a morzsával.
Formázzon az Oreo krémsajtos keverékből kis golyókat (kb. trüffel méretűeket), és helyezze sütőpapírral bélelt tálcára. Hagyjuk a golyókat kb. 30 percig a hűtőben megkeményedni.
Közben az étcsokoládét olvaszd fel vízgőz felett. Vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl forró, különben megéghet és csomósodhat.
Forgassa a kihűlt Oreo golyókat az olvasztott csokoládéban, amíg mindenütt be nem borítja őket. Villával szedjük ki a golyókat, és helyezzük őket a sütőpapírra. Szórjuk a tetejére a maradék Oreo morzsát, vagy opcionálisan díszítsük olvasztott fehér csokoládéval.
Hagyja az Oreo csokoládét teljesen megkeményedni a hűtőben, majd élvezze. Légmentesen záródó dobozban körülbelül egy hétig maradnak frissek.