HIRDETŐ

Forrás: freepik

Orosz hússaláta

Ez a recept alapján készült orosz hússaláta az egyik kedvenc fogásom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Salátához:

  • 500 g főtt csirke mell Hozzáadott
  • 4 ks közepes krumpli Hozzáadott
  • 2 ks répa Hozzáadott
  • 2 ks alma Hozzáadott
  • 2 ks ecetes uborka Hozzáadott
  • 200 g zöldborsó Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott

szószhoz:

  • 200 ml majonéz Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

1) Először megfőzzük a húsokat, krumplit, répát és a tojásokat. Fontos, hogy már a főzésnél figyeljünk az ízekre: mindig kóstoljunk bele, és szükség esetén sózzunk, borsozzunk.

2. Lépés

2) Közben apróra vágjuk az almát és az uborkát. Az almával kapcsolatban azt javaslom, hogy az evés megkönnyítése és az íz optimalizálása érdekében használjunk savanykás fajtát, például a Granny Smith tökéletes választás lehet.

3. Lépés

3) Ha elkészültek a főtt hozzávalók, azokat is kockára vágjuk. A csirkemell darabok lehetnek nagyobbak is, de a zöldségeket mindenképp aprítsuk finomra, hogy a szósszal jól összeérjenek.

4. Lépés

4) Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd hozzáadjuk a majonézt, sót és borsot. Nem kell túl sok fűszert használni, hiszen a hozzávalók ízei önmagukban is harmóniát alkotnak.

5. Lépés

5) A kész salátát hűvösen tartjuk, fogyasztás előtt alaposan keverjük össze. Szerintem legjobb, ha egy éjszakát pihentetünk a hűtőben, így az ízek még jobban összeérnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek