:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/NY07XhrdJsgoOZh08U9-/4f0efa051a3a10e32a7357ec144adf.png)
Forrás: freepik
Orosz hússaláta
Ez a recept alapján készült orosz hússaláta az egyik kedvenc fogásom.
Hozzávalók
Salátához:
- 500 g főtt csirke mell
- 4 ks közepes krumpli
- 2 ks répa
- 2 ks alma
- 2 ks ecetes uborka
- 200 g zöldborsó
- 4 tojás
szószhoz:
- 200 ml majonéz
- só, bors
Eljárás
1) Először megfőzzük a húsokat, krumplit, répát és a tojásokat. Fontos, hogy már a főzésnél figyeljünk az ízekre: mindig kóstoljunk bele, és szükség esetén sózzunk, borsozzunk.
2) Közben apróra vágjuk az almát és az uborkát. Az almával kapcsolatban azt javaslom, hogy az evés megkönnyítése és az íz optimalizálása érdekében használjunk savanykás fajtát, például a Granny Smith tökéletes választás lehet.
3) Ha elkészültek a főtt hozzávalók, azokat is kockára vágjuk. A csirkemell darabok lehetnek nagyobbak is, de a zöldségeket mindenképp aprítsuk finomra, hogy a szósszal jól összeérjenek.
4) Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd hozzáadjuk a majonézt, sót és borsot. Nem kell túl sok fűszert használni, hiszen a hozzávalók ízei önmagukban is harmóniát alkotnak.
5) A kész salátát hűvösen tartjuk, fogyasztás előtt alaposan keverjük össze. Szerintem legjobb, ha egy éjszakát pihentetünk a hűtőben, így az ízek még jobban összeérnek.