Forrás: DronG via iStockPhotos
Őszi gnocchi és sütőtökös ragu
Ez a gnocchi és sütőtökös ragu igazi őszi csemege. A házi gnocchi és az illatos sütőtök kombinációja, ropogós sajttal megkoronázva igazi ínyencség, és az egyik kedvenc ételem, amikor hűvösebbre fordulnak a napok. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és mindig elkápráztatja a családot és a barátokat.
Hozzávalók
- 600 g Lisztes burgonya
- 200 g liszt
- 1 közepes méret Hokkaido tök
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 Tablespoon olaj
- só és bors
- 1 Teáskanál Kakukkfű
- 150 g Reszelt sajt (pl. Emmentáli)
- 500 ml Krém
Eljárás
A gnocchi sajtos raguhoz először megmossuk a burgonyát, és sós vízben kb. 20 percig főzzük. Ezután hagyjuk rövid ideig hűlni, és hámozzuk meg. Fontos, hogy a burgonyát még melegen dolgozzuk fel, mert így jobban fel tudja szívni a lisztet.
Amíg a burgonya fő, a sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Én a hokkaidói sütőtököt kedvelem, mert a héját meg lehet enni, és csodálatos diós íze van.
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Ezután egy serpenyőben olajon a tökkockákkal együtt puhára pirítjuk. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, a ragunak jól kell fűszerezni.
Most a gnocchihoz: nyomjuk át a meghámozott burgonyát egy krumplinyomón, és adjuk hozzá a lisztet. Gyúrjunk mindent sima tésztává, és formázzunk kis gombócokat. Tipp: Lisztezd be a kezed, hogy ne ragadjon a tészta!
Melegítse elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a gnocchit, a tökös zöldségeket és a tejszínt egy tepsibe, és jól keverjük össze. Szórjuk meg a gnocchit és a sütőtökös ragut sajttal, és süssük a sütőben kb. 25-30 percig, amíg a sajt szép aranybarnára sül.