HIRDETŐ

Forrás: DronG via iStockPhotos

Őszi gnocchi és sütőtökös ragu

Ez a gnocchi és sütőtökös ragu igazi őszi csemege. A házi gnocchi és az illatos sütőtök kombinációja, ropogós sajttal megkoronázva igazi ínyencség, és az egyik kedvenc ételem, amikor hűvösebbre fordulnak a napok. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és mindig elkápráztatja a családot és a barátokat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g Lisztes burgonya Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 közepes méret Hokkaido tök Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 150 g Reszelt sajt (pl. Emmentáli) Hozzáadott
  • 500 ml Krém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A gnocchi sajtos raguhoz először megmossuk a burgonyát, és sós vízben kb. 20 percig főzzük. Ezután hagyjuk rövid ideig hűlni, és hámozzuk meg. Fontos, hogy a burgonyát még melegen dolgozzuk fel, mert így jobban fel tudja szívni a lisztet.

2. Lépés

Amíg a burgonya fő, a sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Én a hokkaidói sütőtököt kedvelem, mert a héját meg lehet enni, és csodálatos diós íze van.

3. Lépés

Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Ezután egy serpenyőben olajon a tökkockákkal együtt puhára pirítjuk. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, a ragunak jól kell fűszerezni.

4. Lépés

Most a gnocchihoz: nyomjuk át a meghámozott burgonyát egy krumplinyomón, és adjuk hozzá a lisztet. Gyúrjunk mindent sima tésztává, és formázzunk kis gombócokat. Tipp: Lisztezd be a kezed, hogy ne ragadjon a tészta!

5. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a gnocchit, a tökös zöldségeket és a tejszínt egy tepsibe, és jól keverjük össze. Szórjuk meg a gnocchit és a sütőtökös ragut sajttal, és süssük a sütőben kb. 25-30 percig, amíg a sajt szép aranybarnára sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új