HIRDETŐ

Forrás: vikif for iStockPhotos

Osztrák diós striezel élesztős tésztával

Sok tortareceptet kipróbáltam az évek során, de a Nussstriezel receptje különleges helyet foglal el a szívemben. Ez a tipikus osztrák sütemény egyszerre habos és ropogós, melegséget és otthonosságot áraszt. Otthon a hideg téli napokon szeretjük a Nussstriezel-t sütni - a csábító illat, amely sütés közben szétárad a házban, egyszerűen páratlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tésztához:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 20 g friss élesztő Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 közepes tojás Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g őrölt mogyoró Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A Nussstriezel recepthez kezdjük a tésztával: keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót egy nagy tálban.

2. Lépés

A tejet enyhén felmelegítjük, és feloldjuk benne az élesztőt. Vigyázzunk, hogy a tej ne legyen túl meleg, mert ez elpusztíthatja az élesztőt, és megakadályozhatja a tészta megkelését.

3. Lépés

Adja hozzá az élesztős keveréket a tojással és a szobahőmérsékletű vajjal együtt a tálban lévő lisztes keverékhez. Gyúrjunk mindent jól össze, amíg sima tésztát nem kapunk. Javaslom, hogy legalább 10 percig gyúrjuk a tésztát - ez elősegíti a gluténképződést, és biztosítja, hogy a sütemény szép és habos legyen.

4. Lépés

Fedjük le a tálat egy konyharuhával, és hagyjuk a tésztát meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg nagyjából a duplájára nem dagad.

5. Lépés

Közben elkészítheti a tölteléket: Keverjük össze a darált mogyorót, a cukrot és a fahéjat, majd fokozatosan adjunk hozzá annyi tejet, hogy kenhető masszát kapjunk.

6. Lépés

A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk, és egyenletesen elosztjuk rajta a diós tölteléket. Most tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról.

7. Lépés

Helyezze a tekercset egy sütőpapírral bélelt tepsire, és éles késsel többször vágja be a tetejét. Ez nemcsak a megjelenést javítja, hanem a vágások azt is biztosítják, hogy a sütemény egyenletesen emelkedjen a sütés során.

8. Lépés

Süsse a Nussstriezel-t 180 fokra előmelegített sütőben (felső/alsó hőfok) kb. 35-40 percig, amíg aranybarnára sül.

9. Lépés

Hagyja az osztrák tortát kissé kihűlni, mielőtt felvágja - így a diótöltelék csodálatos íze teljesen kibontakozik.

10. Lépés

A Nussstriezel határozottan az egyik abszolút kedvenc süteményem, és remélem, önök is szeretni fogják. Jó szórakozást a sütéshez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek