HIRDETŐ

Forrás: Wiktory from Getty Images

Paradicsomdzsem

A paradicsomdzsem egy ötletes és ízletes alternatíva a hagyományos édes lekvárokhoz. Egyedi édes-savanyú ízével és gyönyörű vörös színével nagyszerű kiegészítő a reggelikhez, de különböző desszertekhez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1500 g Paradicsom Hozzáadott
  • 1000 g cukor Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Megtisztítjuk a paradicsomokat, darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd közepes lángon főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

Ezután növeljük a hőmérsékletet és főzzük még körülbelül 20 percig, amíg az elegy meg nem sűrűsödik.

4. Lépés

Az elkészült lekvárt üvegekbe töltjük.

5. Lépés

Bezárjuk és hagyjuk kihűlni. A dzsemet hűvös és sötét helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új