HIRDETŐ

Forrás: Wiktory from Getty Images

Paradicsomdzsem

A paradicsomdzsem egy ötletes és ízletes alternatíva a hagyományos édes lekvárokhoz. Egyedi édes-savanyú ízével és gyönyörű vörös színével nagyszerű kiegészítő a reggelikhez, de különböző desszertekhez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1500 g Paradicsom Hozzáadott
  • 1000 g cukor Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Megtisztítjuk a paradicsomokat, darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd közepes lángon főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

Ezután növeljük a hőmérsékletet és főzzük még körülbelül 20 percig, amíg az elegy meg nem sűrűsödik.

4. Lépés

Az elkészült lekvárt üvegekbe töltjük.

5. Lépés

Bezárjuk és hagyjuk kihűlni. A dzsemet hűvös és sötét helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek