HIRDETŐ
Forrás: Wiktory from Getty Images
Paradicsomdzsem
A paradicsomdzsem egy ötletes és ízletes alternatíva a hagyományos édes lekvárokhoz. Egyedi édes-savanyú ízével és gyönyörű vörös színével nagyszerű kiegészítő a reggelikhez, de különböző desszertekhez is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1500 g Paradicsom
- 1000 g cukor
- 1 db citrom
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Megtisztítjuk a paradicsomokat, darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük.
2. Lépés
Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd közepes lángon főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
3. Lépés
Ezután növeljük a hőmérsékletet és főzzük még körülbelül 20 percig, amíg az elegy meg nem sűrűsödik.
4. Lépés
Az elkészült lekvárt üvegekbe töltjük.
5. Lépés
Bezárjuk és hagyjuk kihűlni. A dzsemet hűvös és sötét helyen tároljuk.