HIRDETŐ

Forrás: teine from Getty Images

Paradicsomos rizottó

A paradicsomos rizottó ízletes étel, amely húsok mellé köretként vagy önálló ételként is ugyanolyan jó. A friss paradicsom, az ízletes rizs és a jó minőségű parmezán sajt kombinációja tökéletes fogás egy nyári vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 1 kanál Olívaolajok Hozzáadott
  • 1 üveg Rizs a rizottóhoz Hozzáadott
  • 4 pcs érett paradicsom Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Néhány bazsalikomlevél a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és kevergetve pirítsuk puhára és áttetszőre.

2. Lépés

Adjuk hozzá a rizst, és kevergetve süssük körülbelül 2 percig.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a bort, és kevergetve főzzük, amíg teljesen felszívódik.

4. Lépés

Adjunk hozzá 1 csésze húslevest, és főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg a rizs magába szívja a húslevest. Ismételje ezt a folyamatot, egyszerre 1 csésze húsleves hozzáadásával, amíg a rizs megpuhul, de még al dente marad. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.

5. Lépés

Közben a paradicsomokat hámozzuk meg a héjától, távolítsuk el a magokat, és vágjuk apró darabokra. A főzés utolsó 5 percében adjuk a rizshez.

6. Lépés

Végül adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze a hozzávalókat.

7. Lépés

Tálaljuk a rizottót bazsalikomlevelekkel díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új