Forrás: teine from Getty Images
Paradicsomos rizottó
A paradicsomos rizottó ízletes étel, amely húsok mellé köretként vagy önálló ételként is ugyanolyan jó. A friss paradicsom, az ízletes rizs és a jó minőségű parmezán sajt kombinációja tökéletes fogás egy nyári vacsorához.
Hozzávalók
- 1 The Onion
- 1 kanál Olívaolajok
- 1 üveg Rizs a rizottóhoz
- 4 pcs érett paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- Néhány bazsalikomlevél a díszítéshez
Eljárás
Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és kevergetve pirítsuk puhára és áttetszőre.
Adjuk hozzá a rizst, és kevergetve süssük körülbelül 2 percig.
Ezután adjuk hozzá a bort, és kevergetve főzzük, amíg teljesen felszívódik.
Adjunk hozzá 1 csésze húslevest, és főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg a rizs magába szívja a húslevest. Ismételje ezt a folyamatot, egyszerre 1 csésze húsleves hozzáadásával, amíg a rizs megpuhul, de még al dente marad. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.
Közben a paradicsomokat hámozzuk meg a héjától, távolítsuk el a magokat, és vágjuk apró darabokra. A főzés utolsó 5 percében adjuk a rizshez.
Végül adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze a hozzávalókat.
Tálaljuk a rizottót bazsalikomlevelekkel díszítve.