Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva
Paradicsomos szendvicskrém pirítóshoz
Ez az egyszerű és gyors paradicsomos szendvicskrém ideális pirítóshoz vagy főételek mellé. Finom ízű és vitaminokban gazdag.
Hozzávalók
Kenőmájas
- 4 darab Paradicsom
- 2 EK olívaolaj
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab friss bazsalikom
- 1 tk só
- 1 tk Fekete bors
Pirítós
- 4 darab baguette
- 2 EK olívaolaj
- 1 szegfűszeg fokhagyma
Eljárás
Egy nagy serpenyőben melegítse fel az olívaolajat. Adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd aranybarnára.
Adja hozzá a kockára vágott paradicsomot, a sót, a borsot és a bazsalikomleveleket. Főzzük közepes lángon körülbelül 10 percig, amíg a paradicsom teljesen szétesik.
Készítsen pirítóst: vágja vékony szeletekre a bagettet, kenje meg olívaolajjal és sütse aranybarnára a sütőben. A még forró pirítóson dörzsölje át a fokhagymát, hogy még ízletesebb legyen.
Kenje meg a kész paradicsom krémet a pirítósra. Azonnal szolgálja fel. Ez a paradicsom krém remek kiegészítő húsokhoz vagy halhoz.