HIRDETŐ

Forrás: vecstock via Freepik

Párolt balkáni zöldségek

Ez a recept az egyik kedvenc ételem, amelyet gyakran készítek a családomnak és a barátaimnak. Szeretem ezt a vegetáriánus ételt, mert színes, ízletes és tele van egészséges, tápláló összetevőkkel. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ideális a rohanó napokon. A múltban már kipróbáltam különböző zöldségeket, és úgy találom, hogy az alábbi kombináció biztosítja a legjobb ízegyensúlyt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Paprika (különböző színek) Hozzáadott
  • 2 cukkini Hozzáadott
  • 2 közepes méret hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 közepes méret Paradicsom Hozzáadott
  • 1 padlizsán Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A balkáni zöldségek receptjének elkészítéséhez először mossuk meg a zöldségeket, és vágjuk őket nagy darabokra. Úgy tapasztaltam, hogy a körülbelül egy centiméteres méret biztosítja az ideális egyensúlyt a ropogós és a szaftos ízek között. Vágja finomra a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Ezután melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk puhára. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy a fokhagyma ne legyen túl sötét, különben kesernyés íze lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és nagy lángon pirítsuk meg. Minél tovább pirítjuk a zöldségeket, annál több ízanyagot tudnak felszabadítani. Én azonban úgy tapasztaltam, hogy 10-15 perc általában elég.

4. Lépés

A paradicsomot utoljára adjuk hozzá, hogy az étel lédús maradjon. Sóval és borssal fűszerezzük, és mérsékeljük a hőfokot. Jól megkeverjük, és további 15-20 percig pároljuk.

5. Lépés

Nem sokkal a főzési idő vége előtt adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet a balkáni zöldségekhez, és keverjük jól össze az egészet. Így a petrezselyem friss marad, és megőrzi intenzív színét. Mindig kóstolja meg és fűszerezze, ha szükséges.

6. Lépés

A balkáni zöldséges étel tálalásra kész! Főételként éppolyan jó ízű, mint hús vagy hal mellé köretként. Én személy szerint friss salátával tálalva szeretem a legjobban. Jó étvágyat az ételhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új