HIRDETŐ

Forrás: vecstock via Freepik

Párolt balkáni zöldségek

Ez a recept az egyik kedvenc ételem, amelyet gyakran készítek a családomnak és a barátaimnak. Szeretem ezt a vegetáriánus ételt, mert színes, ízletes és tele van egészséges, tápláló összetevőkkel. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ideális a rohanó napokon. A múltban már kipróbáltam különböző zöldségeket, és úgy találom, hogy az alábbi kombináció biztosítja a legjobb ízegyensúlyt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Paprika (különböző színek) Hozzáadott
  • 2 cukkini Hozzáadott
  • 2 közepes méret hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 közepes méret Paradicsom Hozzáadott
  • 1 padlizsán Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A balkáni zöldségek receptjének elkészítéséhez először mossuk meg a zöldségeket, és vágjuk őket nagy darabokra. Úgy tapasztaltam, hogy a körülbelül egy centiméteres méret biztosítja az ideális egyensúlyt a ropogós és a szaftos ízek között. Vágja finomra a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Ezután melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk puhára. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy a fokhagyma ne legyen túl sötét, különben kesernyés íze lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és nagy lángon pirítsuk meg. Minél tovább pirítjuk a zöldségeket, annál több ízanyagot tudnak felszabadítani. Én azonban úgy tapasztaltam, hogy 10-15 perc általában elég.

4. Lépés

A paradicsomot utoljára adjuk hozzá, hogy az étel lédús maradjon. Sóval és borssal fűszerezzük, és mérsékeljük a hőfokot. Jól megkeverjük, és további 15-20 percig pároljuk.

5. Lépés

Nem sokkal a főzési idő vége előtt adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet a balkáni zöldségekhez, és keverjük jól össze az egészet. Így a petrezselyem friss marad, és megőrzi intenzív színét. Mindig kóstolja meg és fűszerezze, ha szükséges.

6. Lépés

A balkáni zöldséges étel tálalásra kész! Főételként éppolyan jó ízű, mint hús vagy hal mellé köretként. Én személy szerint friss salátával tálalva szeretem a legjobban. Jó étvágyat az ételhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek