HIRDETŐ
Pásztortarhonya - a hagyományos ízek újragondolása
Egy olyan étel, amely a hagyományos magyar gasztronómia egyik kedvelt fogását újragondolja.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 500 g darált hús marhahús
- sertéshús vagy bárányhús
- 1 Csomag tarhonya g
- 2 vöröshagyma vékonyra vágva
- 2 gerezd fokhagyma pürésítve
- 2 sárgarépa kockára vágva
- 2 karalábé kockára vágva
- 2 konzerv bab lecsepegtetve
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál Paprika
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1⁄2 teáskanál őrölt bors
- és Só bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A tarhonyát főzzük puhára a használni kívánt forró vízben.
2. Lépés
Olajat hevítünk egy nagy serpenyőben és a húst pirítjuk rajta.
3. Lépés
Adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, karalábét, babot és a fűszereket és pirítsuk további 5 percig.
4. Lépés
Adjuk hozzá a főtt tarhonyát és jól keverjük össze.
5. Lépés
Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
6. Lépés
Tálaljuk melegen.