HIRDETŐ

Forrás: freepik

Pestos gnocchi

Minden alkalommal, amikor olasz ételek készítéséhez fordulok, a gnocchi az, ami szinte mindig eszembe jut először. Nemrégiben fejtettem meg a tökéletes pestos gnocchi receptjét, amely egy rendkívül ízletes, friss és könnyű étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g krumpli gnocchi Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 150 g friss bazsalikom Hozzáadott
  • 50 g parmezán Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

49 perc.
1. Lépés

Főzd meg a gnocchit a csomagoláson található utasítások alapján. Én gyakran hagyom a gnocchit csak annyira főni, hogy a teteje kissé megpiruljon - ez ad egy kis extra textúrát az ételhez.

2. Lépés

A pesto elkészítéséhez keverj össze bazsalikomot, apróra vágott fokhagymát, olívaolajat, reszelt parmezánt, sót és borsot a turmixgépben. Én személy szerint szeretem, ha a pesto darabos marad, így csak néhány másodpercig keverem.

3. Lépés

Ha a gnocchi kész, öntsd le róla a vizet, majd add hozzá a pestót és alaposan keverd össze.

4. Lépés

Tálald azonnal, melegen. Szórj rá egy kis extra reszelt parmezánt a tetejére - ez még ízletesebbé és látványosabbá teszi a tálalást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek