HIRDETŐ

Forrás: freepik

Pestos gnocchi

Minden alkalommal, amikor olasz ételek készítéséhez fordulok, a gnocchi az, ami szinte mindig eszembe jut először. Nemrégiben fejtettem meg a tökéletes pestos gnocchi receptjét, amely egy rendkívül ízletes, friss és könnyű étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g krumpli gnocchi Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 150 g friss bazsalikom Hozzáadott
  • 50 g parmezán Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

49 perc.
1. Lépés

Főzd meg a gnocchit a csomagoláson található utasítások alapján. Én gyakran hagyom a gnocchit csak annyira főni, hogy a teteje kissé megpiruljon - ez ad egy kis extra textúrát az ételhez.

2. Lépés

A pesto elkészítéséhez keverj össze bazsalikomot, apróra vágott fokhagymát, olívaolajat, reszelt parmezánt, sót és borsot a turmixgépben. Én személy szerint szeretem, ha a pesto darabos marad, így csak néhány másodpercig keverem.

3. Lépés

Ha a gnocchi kész, öntsd le róla a vizet, majd add hozzá a pestót és alaposan keverd össze.

4. Lépés

Tálald azonnal, melegen. Szórj rá egy kis extra reszelt parmezánt a tetejére - ez még ízletesebbé és látványosabbá teszi a tálalást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új