HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/zKR-WRBToaP3Ckd46Ftq/80f117f53a1ab19d3fb85d0044da5e.jpeg)
Petrzselymes krumpli
A kedvencünk kiegészítő
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg Fiatal krumplik
- só
- Néhány köménymag
- 1 EK lard
- Petrezselyem szár
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben főzzük. Adjunk hozzá néhány köménymagot is.
2. Lépés
Közben készítsünk disznózsírt és hagyjuk elolvadni. A zsírhoz adjunk hozzá aprított petrezselyem zsírt és kicsit pirítsuk meg. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda.
3. Lépés
Leszűrjük a főtt krumplit, majd leöntjük az előkészített zsírral és petrezselyemmel, majd összekeverjük. Ízlés szerint további sózás is lehetséges.