Forrás: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Pihe-puha sajtos pogácsa
A legfinomabb sajtos pogácsa
Hozzávalók
- 500 g sima liszt speciális
- 250 g Szerszámok
- 250 g savanyú tejszín
- 1 dcl Tej
- 1 tk kristálycukor
- 30 g élesztő
- 250 g reszelt sajt
- 3 sárgája
Eljárás
Elkészítjük a kovászt. Keverjük össze a langyos tejet az élesztővel és cukorral, majd várjunk körülbelül öt percet.
Adunk hozzá két tojás sárgáját, herát, élesztőt, tejszínt és 200 gramm reszelt sajtot. Alaposan összekeverjük és fél órát pihentetjük.
A tésztát körülbelül egy centiméter vastagságúra nyújtjuk ki, és többször összehajtogatjuk. Ugyanezt a tésztát ismét egy centiméter vastagságúra nyújtjuk ki, és megismételjük.
Végül kissé vastagabbra nyújtjuk a tésztát, és kiszúrjuk a köröket. Az elkészült pogácsákat kikenjük tojássárgájával és megszórjuk a maradék sajttal.
A pogácsákat 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül fél órán keresztül sütjük.