HIRDETŐ

Forrás: canva

Piláf

A basmati pilaf egy ízletes főétel, amelyet rizsből, zöldségek hosszában, fűszerekből és csirkehúsból készítenek. Egy csepp olaj hozzáadásával a rizsszemek kissé ropogósak és zsírosak lesznek. Kiváló köret húsok mellé vagy önálló főételként is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csésze basmati rizs Hozzáadott
  • 4 Csésze csirkeleves Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, felaprítva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Csésze zöldség, pl. zöld borsó Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes méretű serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Adjuk hozzá a rizst, a sót és a borsot, és folyamatosan kevergesse, amíg a rizs átlátszóvá nem válik.

3. Lépés

Öntsük hozzá a levest és a zöldségeket, majd forraljuk fel. Takarjuk le a serpenyőt, és helyezzük a sütőbe 20 percre, vagy amíg a rizs meg nem puhul.

4. Lépés

Vegyük ki a sütőből, és óvatosan keverjük át a rizst. Szórjuk meg friss petrezselyemmel a tetejét, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új