Forrás: canva
Piláf
A basmati pilaf egy ízletes főétel, amelyet rizsből, zöldségek hosszában, fűszerekből és csirkehúsból készítenek. Egy csepp olaj hozzáadásával a rizsszemek kissé ropogósak és zsírosak lesznek. Kiváló köret húsok mellé vagy önálló főételként is.
Hozzávalók
- 2 Csésze basmati rizs
- 4 Csésze csirkeleves
- 1 Közepes hagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 Csésze zöldség, pl. zöld borsó
- 2 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes méretű serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá a rizst, a sót és a borsot, és folyamatosan kevergesse, amíg a rizs átlátszóvá nem válik.
Öntsük hozzá a levest és a zöldségeket, majd forraljuk fel. Takarjuk le a serpenyőt, és helyezzük a sütőbe 20 percre, vagy amíg a rizs meg nem puhul.
Vegyük ki a sütőből, és óvatosan keverjük át a rizst. Szórjuk meg friss petrezselyemmel a tetejét, és tálaljuk.