HIRDETŐ

Pirított sertésmáj

A pirított sertésmáj gazdag ízű, bár egyszerű étele, amelyet minden sertéshússzerető értékelni fog. A máj gyorsan elkészíthető és rengeteg fehérjét tartalmaz, így jó választás lehet mindennapi étkezésben és ünnepi menüben is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertésmáj Hozzáadott
  • 2 Közepes fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 150 ml vörösbor vagy vörösboros ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Tisztítsuk meg a májat, és vágjuk kb. 2 cm vastagságú szeletekre.

3. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.

4. Lépés

Az olívaolajban pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát.

5. Lépés

Adjuk hozzá a májat, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.

6. Lépés

Pároljuk 5-7 percig, majd forgassuk meg a májszeleteket és pároljuk még 7 percig.

7. Lépés

Szórjuk meg a liszttel, majd öntsük hozzá a bort, és pároljuk fedő alatt, amíg a bor elpárolog.

8. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk pihenni 10 percig.

9. Lépés

Végül tegyünk rá egy kis darab vajat, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új