HIRDETŐ

Pirított sertésmáj

A pirított sertésmáj gazdag ízű, bár egyszerű étele, amelyet minden sertéshússzerető értékelni fog. A máj gyorsan elkészíthető és rengeteg fehérjét tartalmaz, így jó választás lehet mindennapi étkezésben és ünnepi menüben is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertésmáj Hozzáadott
  • 2 Közepes fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 150 ml vörösbor vagy vörösboros ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Tisztítsuk meg a májat, és vágjuk kb. 2 cm vastagságú szeletekre.

3. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.

4. Lépés

Az olívaolajban pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát.

5. Lépés

Adjuk hozzá a májat, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.

6. Lépés

Pároljuk 5-7 percig, majd forgassuk meg a májszeleteket és pároljuk még 7 percig.

7. Lépés

Szórjuk meg a liszttel, majd öntsük hozzá a bort, és pároljuk fedő alatt, amíg a bor elpárolog.

8. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk pihenni 10 percig.

9. Lépés

Végül tegyünk rá egy kis darab vajat, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek