Pirított sertésmáj
A pirított sertésmáj gazdag ízű, bár egyszerű étele, amelyet minden sertéshússzerető értékelni fog. A máj gyorsan elkészíthető és rengeteg fehérjét tartalmaz, így jó választás lehet mindennapi étkezésben és ünnepi menüben is.
Hozzávalók
- 600 g sertésmáj
- 2 Közepes fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál Majoránna
- 1 evőkanál liszt
- 150 ml vörösbor vagy vörösboros ecet
- 1 evőkanál vaj
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tisztítsuk meg a májat, és vágjuk kb. 2 cm vastagságú szeletekre.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
Az olívaolajban pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá a májat, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.
Pároljuk 5-7 percig, majd forgassuk meg a májszeleteket és pároljuk még 7 percig.
Szórjuk meg a liszttel, majd öntsük hozzá a bort, és pároljuk fedő alatt, amíg a bor elpárolog.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk pihenni 10 percig.
Végül tegyünk rá egy kis darab vajat, majd tálaljuk.