HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ReinhardThrainer

Pisztráng egészben sütve

A hal húsa csak akkor válik könnyen a csonttól, ha kellően átsült. Ha a hús ragad a csonton, az azt jelzi, hogy a hal még nyers.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Minden Pisztráng Hozzáadott
  • 4 Szál friss rozmaring Hozzáadott
  • 4 ks citrom Hozzáadott
  • Óvatosan sózzuk és borsozzuk Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A pisztrángokat alaposan tisztítsuk meg, majd szárítsuk meg őket. Ez azért fontos, hogy a hal ideálisan piruljon meg a sütés során.

2. Lépés

Helyezzünk 1-1 szál rozmaringot és citromkarikákat a halak hasüregébe. A citrom és a rozmaring finoman hozzáadja az ízeket a halhoz, anélkül, hogy elnyomná a pisztráng természetes ízét.

3. Lépés

Sózzuk és borsozzuk őket belülről és kívülről is.

4. Lépés

Tegyük a halakat a grillsütőbe, vagy helyezzük őket a grillsütő rácsára, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára 7-10 percig. Figyelmünk fordítsuk arra, hogy a hal ne égjen oda, mert a túl magas láng könnyen odasütheti a hal külső részét, miközben a belseje még nyers maradhat.

5. Lépés

Tálaljuk friss zöldségekkel és egy szelet citrommal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek