HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ReinhardThrainer

Pisztráng egészben sütve

A hal húsa csak akkor válik könnyen a csonttól, ha kellően átsült. Ha a hús ragad a csonton, az azt jelzi, hogy a hal még nyers.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Minden Pisztráng Hozzáadott
  • 4 Szál friss rozmaring Hozzáadott
  • 4 ks citrom Hozzáadott
  • Óvatosan sózzuk és borsozzuk Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A pisztrángokat alaposan tisztítsuk meg, majd szárítsuk meg őket. Ez azért fontos, hogy a hal ideálisan piruljon meg a sütés során.

2. Lépés

Helyezzünk 1-1 szál rozmaringot és citromkarikákat a halak hasüregébe. A citrom és a rozmaring finoman hozzáadja az ízeket a halhoz, anélkül, hogy elnyomná a pisztráng természetes ízét.

3. Lépés

Sózzuk és borsozzuk őket belülről és kívülről is.

4. Lépés

Tegyük a halakat a grillsütőbe, vagy helyezzük őket a grillsütő rácsára, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára 7-10 percig. Figyelmünk fordítsuk arra, hogy a hal ne égjen oda, mert a túl magas láng könnyen odasütheti a hal külső részét, miközben a belseje még nyers maradhat.

5. Lépés

Tálaljuk friss zöldségekkel és egy szelet citrommal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új