Forrás: Pixabay: ReinhardThrainer
Pisztráng egészben sütve
A hal húsa csak akkor válik könnyen a csonttól, ha kellően átsült. Ha a hús ragad a csonton, az azt jelzi, hogy a hal még nyers.
Hozzávalók
- 4 Minden Pisztráng
- 4 Szál friss rozmaring
- 4 ks citrom
- Óvatosan sózzuk és borsozzuk
- 2 evőkanál olívaolaj
Eljárás
A pisztrángokat alaposan tisztítsuk meg, majd szárítsuk meg őket. Ez azért fontos, hogy a hal ideálisan piruljon meg a sütés során.
Helyezzünk 1-1 szál rozmaringot és citromkarikákat a halak hasüregébe. A citrom és a rozmaring finoman hozzáadja az ízeket a halhoz, anélkül, hogy elnyomná a pisztráng természetes ízét.
Sózzuk és borsozzuk őket belülről és kívülről is.
Tegyük a halakat a grillsütőbe, vagy helyezzük őket a grillsütő rácsára, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára 7-10 percig. Figyelmünk fordítsuk arra, hogy a hal ne égjen oda, mert a túl magas láng könnyen odasütheti a hal külső részét, miközben a belseje még nyers maradhat.
Tálaljuk friss zöldségekkel és egy szelet citrommal.