HIRDETŐ

Forrás: facebook

Pörzsöléstől pikáns Hentes tokány

A Hentes tokány azok számára ideális főétel, akik előszeretettel fogyasztanak húst. A pörzsöléstől pikáns ízekkel gazdagított sertéshús igazán megnyerővé teszi az ételt, amelyet az egész család kedvelni fog. A fűszeres ízek mellett érdemes valamilyen hűsítő körettel, például csemege uborkával tálalni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéshús (karaj vagy comb) Hozzáadott
  • 2 Közepes fej hagyma Hozzáadott
  • 8 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 20 dkg sárgarépa Hozzáadott
  • 15 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks hegyes erős paprika Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ek őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 dl vörösbor Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy serpenyőben, olajon megpirítjuk.

2. Lépés

A hagymákat apróra vágjuk és a húshoz adjuk, majd addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát, a sárgarépát, a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd további 10 percig pirítjuk.

4. Lépés

Beleöntjük a bort, hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt és az erős paprikát, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten 1 órán át főzzük.

5. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult-e, ha szükséges, adjunk hozzá vizet és főzzük további 10-15 percig.

6. Lépés

Friss kenyeret és savanyúságot kínáljunk mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új