Forrás: Youtube
Rácsos epres pite
MInél több gyümölccsel csinálod, annál finomabb lesz.
Hozzávalók
Tészta
- 35 dkg liszt
- 1 tk só
- 15 dkg vaj
- 6 ek jéghideg
Töltelék
- 50 dkg Eper
- 1⁄4 bögre Keményítő
- 1⁄4 bögre cukor
- 1⁄3 bögre barna cukor
- 2 ek citromlé
- 1 csipet só
- 1 ks tojásfehérje
Eljárás
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a hideg vajat és margarint, morzsoljuk el úgy, hogy borsó méretű szemeket kapjunk.
Hozzáadjuk kanalanként a hideg vizet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük egy órára.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Közben a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába tesszük, és visszatesszük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Ezalatt egy nagy tálban összekeverjük az epret, a cukrokat, az étkezési keményítőt, citromlevet.
Kivesszük a hűtőből a tésztát, elosztjuk rajta az epres tölteléket és kinyújtjuk újra a maradék tésztát. Ízlés szerint díszítjük a pite tetejét. Megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével és 15 percig sütjük.
A sütő hőmérsékletét csökkentsük 195 fokra és süssük további 45-50 percig.