HIRDETŐ

Rácsos szilvás pite

A rácsos szilvás pite egy rendkívül ízletes, klasszikus magyar desszert. A szaftos, édes szilva tökéletesen harmonizál a morzsás, omlós tésztával, melynek tetején szép rácsdísz található.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 370 g liszt Hozzáadott
  • 220 g margarin Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

Töltelék:

  • 1 kg szilva Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd tedd hűtőbe 30 percre.

2. Lépés

A szilvákat mosd meg, magozd ki és szeleteld fel.

3. Lépés

Keverd össze a szilvát a cukorral és a fahéjjal.

4. Lépés

A tésztából vágj ki egy nagyon vékony réteget a pite aljára.

5. Lépés

Az előző lépésben levágott tésztaréteget nyomd bele a piteformába.

6. Lépés

A szilvákat helyezd a tésztára.

7. Lépés

A maradék tésztát nyújtsd ki és vágd fel sávokra, majd alkoss rácsot a pite tetejére.

8. Lépés

180 fokon süssd 30-35 percig, amíg a teteje szép aranybarna színű nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új