HIRDETŐ
Rákóczi Túrós - a tradicionális ízek találkozása
Egy olyan magyaros ízvilágú sütemény, amely tökéletesen kombinálja a túró és a lekvár ízeit.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 Csomag sós keksz g
- 75 g vaj
- olvasztva
- 500 g túró
- 250 g tejföl
- 1 Csomag cukor g
- 2 evőkanál liszt
- 1 Csésze lekvár vagy más ízlés szerinti töltelék
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Keverj össze a vajat a törött kekszdarabkákkal és nyomd az aljára egy 22 cm átmérőjű tortaformában.
2. Lépés
Keverd össze a túrót, a tejfölt, a cukrot és a lisztet egy nagy tálban.
3. Lépés
Öntsd a túrós tölteléket a kekszes alapra.
4. Lépés
A tetejét terítsd el egyenletesen a lekvárral (vagy más ízlés szerinti töltelékkel)
5. Lépés
Süsd 180 fokon 45-50 percig.
6. Lépés
Hagyd hűlni a tortát, mielőtt szeletelni és tálalni.