HIRDETŐ

Forrás: FB: Összegyűjtött receptek, sütemények és ételek

Rakott zöldbab hússal

A rakott zöldbab hússal egy hagyományos magyar étel, amely tele van ízekkel és tápanyagokkal. A ropogós zöldbab és a szaftos hús tökéletes kombinációja egy kiadós hétvégi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 500 g sertéscomb Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott

Zöldbab

  • 500 g zöldbab Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott

Öntet

  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Szórja meg a darált húst sóval és borssal.

2. Lépés

Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a húst és megpirítjuk.

3. Lépés

A zöldbabot blansírozzuk, majd sóval és borssal ízesítjük.

4. Lépés

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a lisztet, a tojást, valamint a sót és borst.

5. Lépés

Egy hőálló tálat kibélelünk a hússal, majd rétegezni kezdünk a zöldbabbal, végül pedig leöntjük az öntettel.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a rakott zöldbabot hússal néhány percig hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek