HIRDETŐ

Forrás: FB: Összegyűjtött receptek, sütemények és ételek

Rakott zöldbab hússal

A rakott zöldbab hússal egy hagyományos magyar étel, amely tele van ízekkel és tápanyagokkal. A ropogós zöldbab és a szaftos hús tökéletes kombinációja egy kiadós hétvégi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 500 g sertéscomb Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott

Zöldbab

  • 500 g zöldbab Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott

Öntet

  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Szórja meg a darált húst sóval és borssal.

2. Lépés

Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a húst és megpirítjuk.

3. Lépés

A zöldbabot blansírozzuk, majd sóval és borssal ízesítjük.

4. Lépés

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a lisztet, a tojást, valamint a sót és borst.

5. Lépés

Egy hőálló tálat kibélelünk a hússal, majd rétegezni kezdünk a zöldbabbal, végül pedig leöntjük az öntettel.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a rakott zöldbabot hússal néhány percig hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új