Forrás: FB: Összegyűjtött receptek, sütemények és ételek
Rakott zöldbab hússal
A rakott zöldbab hússal egy hagyományos magyar étel, amely tele van ízekkel és tápanyagokkal. A ropogós zöldbab és a szaftos hús tökéletes kombinációja egy kiadós hétvégi ebédhez.
Hozzávalók
Hús
- 500 g sertéscomb
- 2 ek étolaj
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
Zöldbab
- 500 g zöldbab
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
Öntet
- 200 ml tejföl
- 2 ek liszt
- 2 tojás
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
Eljárás
Szórja meg a darált húst sóval és borssal.
Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a húst és megpirítjuk.
A zöldbabot blansírozzuk, majd sóval és borssal ízesítjük.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a lisztet, a tojást, valamint a sót és borst.
Egy hőálló tálat kibélelünk a hússal, majd rétegezni kezdünk a zöldbabbal, végül pedig leöntjük az öntettel.
Az előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk a rakott zöldbabot hússal néhány percig hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.