Forrás: Pixabay
Régimódi olasz rissolák sütőben sütve
Ezek a kemencében sült rissolák darált húst kombinálnak válogatott fűszerekkel és fűszerekkel, majd aranybarnára sütik őket. A hagyományos sütési módszerrel ellentétben a sütés csökkenti az olaj mennyiségét, így ez az étel egészségesebb. Kedvenc köretével tálalva ezek a rissolák egy átlagos vacsorát különleges vacsorává varázsolnak!
Hozzávalók
- 500 gms Darált marha- vagy bárányhús
- 1 Finomra vágott hagyma
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 EL zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- 1⁄4 teáskanál cayenne-i bors
- só és bors ízlés szerint
- 2 EL Növényi olaj (az ecseteléshez)
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 200 fokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverje össze a darált marhahúst, a hagymát, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a petrezselymet, a cayenne-i borsot, a sót és a borsot.
Győződjön meg róla, hogy minden alaposan összekeveredett. A keverékből kerek, körülbelül golflabda nagyságú pogácsákat sodorjon.
Rendezzük el a rissolákat az előkészített tepsiben.
Egy kanál hátuljával kissé lapítsuk ki az egyes cipókat, majd a tetejüket enyhén kenjük be növényi olajjal. Ettől a rissolák szép aranyszínűek lesznek.
Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a rizsolák jól megbarnulnak, és a szaftjuk tiszta lesz.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni néhány percig.
Melegen tálalja a kívánt salátákkal vagy zöldségekkel.