HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Régimódi olasz rissolák sütőben sütve

Ezek a kemencében sült rissolák darált húst kombinálnak válogatott fűszerekkel és fűszerekkel, majd aranybarnára sütik őket. A hagyományos sütési módszerrel ellentétben a sütés csökkenti az olaj mennyiségét, így ez az étel egészségesebb. Kedvenc köretével tálalva ezek a rissolák egy átlagos vacsorát különleges vacsorává varázsolnak!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 gms Darált marha- vagy bárányhús Hozzáadott
  • 1 Finomra vágott hagyma Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem Hozzáadott
  • 14 teáskanál cayenne-i bors Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL Növényi olaj (az ecseteléshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 fokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a darált marhahúst, a hagymát, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a petrezselymet, a cayenne-i borsot, a sót és a borsot.

3. Lépés

Győződjön meg róla, hogy minden alaposan összekeveredett. A keverékből kerek, körülbelül golflabda nagyságú pogácsákat sodorjon.

4. Lépés

Rendezzük el a rissolákat az előkészített tepsiben.

5. Lépés

Egy kanál hátuljával kissé lapítsuk ki az egyes cipókat, majd a tetejüket enyhén kenjük be növényi olajjal. Ettől a rissolák szép aranyszínűek lesznek.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a rizsolák jól megbarnulnak, és a szaftjuk tiszta lesz.

7. Lépés

Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni néhány percig.

8. Lépés

Melegen tálalja a kívánt salátákkal vagy zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új