HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : HolgersFotografie

"Reiberdatschi" bajor burgonyás palacsinta

Mindig szívesen főzök Reiberdatschit a családomnak, különösen, amikor hűvös van odakint, és valami meghittre vágyunk. Ez egy tipikus bajor étel, amely sok délnémet háztartásban kedvelt. Ropogós, pikáns és hihetetlenül finom, különösen, ha friss almamártással tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Viaszos burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 közepes méret Tojás Hozzáadott
  • 3 Tablespoon liszt Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Opcionális: almaszósz a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A burgonyapalacsinta vagy "Reiberdatschi" elkészítéséhez először hámozza meg a burgonyát és a hagymát. Javaslom, hogy viaszos burgonyát használjunk, mivel az kevesebb vizet tartalmaz, és így ropogósabb lesz a palacsinta.

2. Lépés

A burgonyát és a hagymát durva reszelőn lereszeljük. Én jobban szeretem a kézzel történő reszelést, mivel így egyenletesebb lesz a textúra, mint az ételfeldolgozóval.

3. Lépés

Tegye a burgonyás-hagymás keveréket egy tiszta konyharuhába, és jól nyomkodja ki. Ez a lépés kulcsfontosságú a felesleges nedvesség eltávolításához és ahhoz, hogy a palacsinta igazán ropogós legyen.

4. Lépés

A kinyomkodott keveréket tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, a sót és a borsot. Keverjük össze az egészet jól. Az állagtól függően egy kis plusz lisztet adhatunk hozzá, de a keverék ne legyen túl száraz.

5. Lépés

Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. Egy kanál segítségével adagokban öntsük a tésztát a serpenyőbe, és nyomjuk laposra. Amint a széle aranybarnára sül (kb. 3-4 perc múlva), fordítsa meg a palacsintákat, és süsse meg a másik oldalukat is.

6. Lépés

A kész palacsintákat konyhai papíron lecsepegtetjük, és melegen tartjuk, amíg az összes palacsinta megsül.

7. Lépés

A Reiberdatschit friss almamártással szeretem tálalni, de egyszerűen sóval is remekül ízlik. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új