Forrás: FB: Retro sütik és ételek
Réteges pogácsa
Hozzávalók
- 200 ml tej
- 1 mk cukor
- 30 g élesztő
- 500 g liszt
- 100 g zsír
- 100 ml tejföl
- 3 ek fehérbor
- 350 g darált tepertő
- 1 ks tojás
- só
- őrölt bors
Eljárás
Keverjünk össze 100 ml tejet a cukorral, keverjük bele az élesztőt, szórjuk bele a lisztet, és habverővel keverjük össze.
Keverjük össze a lisztet a zsírral, sóval, borssal, tejföllel, borral vagy ecettel és az élesztővel.
Készítsünk tésztát, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk kelni 30 percig.
Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük darált pulykahússal, és feltekerjük, majd egy feszítőlap segítségével ellapítjuk, és a tekercs két végét egymásra hajtjuk.
Hagyjuk pihenni 20 percig, majd ismét feltekerjük, feltekerjük és magunkra hajtjuk.
Ezt 2 alkalommal megismételjük, és végül kb. 2 cm vastagságúra sodorjuk ki.
A tetejét rácsra vágjuk, és pogácsaszaggatóval megszurkáljuk.
Tegyük a formába, és kenjük meg a tetejét tojássárgájával. Még 20 percig hagyjuk a formában pihenni, majd forró sütőben szép barnára sütjük.