HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9dd73VZWUVznTWYI1WaH/bc3f214b5c70bb44266abba820f66d.jpeg)
Forrás: Indarto Budi Kurniawan from Canva
Ropogós lila burgonya sült krumpli
Nézd meg a klasszikus sült krumpli szórakoztató és egészséges alternatíváját! A lila burgonya tele van antioxidánsokkal, és nagyon érdekes íze van. Merész színt és ropogást adnak a sült krumplihoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg Lila burgonya
- 3 kanalak Olívaolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Lépés
A burgonyát alaposan mossuk meg és szárítsuk meg. Nem kell meghámozni őket, ha jól megmostuk őket. Ezután vágja őket tetszés szerinti méretű krumplikra.
3. Lépés
Terítsünk sütőpapírt egy tepsire.
4. Lépés
Dobjuk össze a burgonyát olívaolajjal, sóval és borssal.
5. Lépés
A burgonyát egy rétegben terítse ki a tepsire, hogy egyenletesen süljön meg.
6. Lépés
Süsse a lila krumplit a sütőben körülbelül 20-30 percig, vagy amíg ropogósra sül. Körülbelül a sütés felénél keverjük meg őket.