HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shutterbug75

Ropogós makréla

Nagyon szeretem a tengeri halakat, és a makrélát különösen. Sokszor főztem már, és ebben a receptben összegyűjtöttem a legjobb trükköket és tanácsokat, hogy a makréla garantáltan ropogós legyen, miközben a hús belül puha és ízletes marad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab makréla filé Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g finomliszt Hozzáadott
  • 100 g szezámmag Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsd elő a bundát. Egy tányérra szórd rá a lisztet, egy másik tányérra a felvert tojást, és a harmadikra pedig a szezámmagot. A halat sózd, borsozd meg, majd forgasd belé először a lisztbe, aztán a tojásba, végül pedig a szezámmagba. Fontos, hogy jól nyomd bele a halat a szezámmagba, hogy jól rátapadjon, így lesz igazán ropogós a bunda.

2. Lépés

A makrélát bő, forró olajban süsd ki. Arra figyelj, hogy ne legyen túl magas a láng, különben a szezámmag hamar megég, a hal pedig nyers marad belül. Az olajnak annyira kell lennie, hogy ellepje a halat.

3. Lépés

Amikor a bunda már szépen megpirult, tedd a halat papírtörlőre, hogy az felesleges olajat felszívhassa.

4. Lépés

A ropogós makréla különösen finom friss salátával vagy grillezett zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új