HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shutterbug75

Ropogós makréla

Nagyon szeretem a tengeri halakat, és a makrélát különösen. Sokszor főztem már, és ebben a receptben összegyűjtöttem a legjobb trükköket és tanácsokat, hogy a makréla garantáltan ropogós legyen, miközben a hús belül puha és ízletes marad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab makréla filé Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g finomliszt Hozzáadott
  • 100 g szezámmag Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsd elő a bundát. Egy tányérra szórd rá a lisztet, egy másik tányérra a felvert tojást, és a harmadikra pedig a szezámmagot. A halat sózd, borsozd meg, majd forgasd belé először a lisztbe, aztán a tojásba, végül pedig a szezámmagba. Fontos, hogy jól nyomd bele a halat a szezámmagba, hogy jól rátapadjon, így lesz igazán ropogós a bunda.

2. Lépés

A makrélát bő, forró olajban süsd ki. Arra figyelj, hogy ne legyen túl magas a láng, különben a szezámmag hamar megég, a hal pedig nyers marad belül. Az olajnak annyira kell lennie, hogy ellepje a halat.

3. Lépés

Amikor a bunda már szépen megpirult, tedd a halat papírtörlőre, hogy az felesleges olajat felszívhassa.

4. Lépés

A ropogós makréla különösen finom friss salátával vagy grillezett zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek