HIRDETŐ
Forrás: Africa Images from Canva
Rózsakáposzta szalonnával
Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb recept a rózsakáposztára, ropogós szalonnával, ami tökéletesen kiegészíti a káposzta enyhén keserű ízét. Nagyszerű étel hideg időben és húsmellékleteként.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Rózsakáposzta
- 200 g bacon
- 2 kanalak olívaolaj
- 1 darab fokhagyma
- 1 pinch só
- 1 pinch bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
2. Lépés
Pirítsa meg a szalonnát ropogósra a serpenyőben.
3. Lépés
Mossát, állítsa vissza a rózsa káposztát és felezze meg.
4. Lépés
Keverje össze a kelbimbót, az elősütött szalonnát, az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, a sót és a borsot egy tepsiben.
5. Lépés
Helyezze a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük 20 percig, amíg a káposzta aranybarna színt nem kap.
6. Lépés
Melegen tálaljuk.