HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Roberto1007

Rum baba

Nekem ez a személyes kedvencem a francia desszertek közül és örömmel készítem el bármikor, amikor szeretteimnek kedveskedni szeretnék vagy csak egy egyszerű, de nagyszerű desszertre vágyom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Rum baba:

  • 250 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 125 g cukor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál szárított élesztő Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

Rum szirup:

  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 150 ml rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

38 perc.
1. Lépés

Először, a lisztet keverd össze a szárított élesztővel egy tálban, majd rakd félre. A cukrot keverd össze a langyos tejjel egy másik tálban, majd add hozzá az élesztős lisztet és keverd össze alaposan. Benne hagyok mindig egy kevés élesztőt az eredeti tálban, hogy ellenőrizhessem, hogy aktiválódott-e az élesztő. Miután az élesztő elkezdett dolgozni, adj hozzá a tojásokat egyenként, majd a vajat és a sót.

2. Lépés

A tésztát dolgozd össze, amíg sima és egynemű lesz. Egy nagyon hasznos tippem a tésztához: mindig hagyd, hogy a tészta duplájára keljen. Ezáltal lesz a legtökéletesebb állaga. Ezután öntsd a tésztát előzőleg vajjal kikent, babaformába és süsd 180 fokon 35-40 percig.

3. Lépés

Közben készítsd el a rum szirupot: a vizet forrásba hozod a cukorral, hagyod kihűlni, majd hozzáadod a rumot. Azt javaslom, hogy a sziruphoz csak a legjobb minőségű rumot használd, mert ez nagymértékben meghatározza a végeredményt.

4. Lépés

Amikor a rum baba elkészült, hagyod kihűlni, majd áztatod a rum szirupban. Nagyon fontos, hogy a rum baba teljesen át legyen átitva a sziruppal, mert ettől lesz igazán finom és mogyorós.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új