Forrás: Pixabay: falovelykids
Sajtos csirkemell sütőben
Ehhez a gyors és könnyű recepthez mindössze néhány alapvető hozzávalóra lesz szükséged. Jó minőségű, frissen beszerzett csirkemell a legideálisabb, ami lehetővé teszi, hogy az étel tényleg kiváló legyen.
Hozzávalók
- 2 ks csirkemell
- só, bors és paprika ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl Tejszín
- 100 g reszelt sajt (használható ementáli, trappista vagy gouda is)
Eljárás
Öblítsük le a csirkemelleket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük meg őket.
Ezután forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a húst mindkét oldalán. A csirkemellet 3-5 percig kell sütőben sütni, hogy szép aranybarna legyen, de az idő a csirkemell vastagságától is függhet.
Vegyük ki a serpenyőből a húsokat, és tegyük át őket egy tűzálló tálcára.
Öntsük rájuk a tejszínt (nekem jobban ízlik ha kicsit krémesebb, de ez ízlés kérdése) és szórjuk meg a sajttal. A serpenyőben maradt levét is önthetjük rá.
Ezután helyezzük a csirkemelleket előmelegített sütőbe és süsd 180°C-on kb. 15-20 percig, vagy amíg a sajt szépen meg nem olvad és aranybarna színű nem lesz.