HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Einladung_zum_Essen

Savoyai káposzta serpenyő burgonyával és szalonnával

Egy elképesztően egyszerű, mégis finom káposztás kavargatott káposztát mindig felszolgálok a családomnak, amikor a hőmérséklet csökken. Friss kelkáposztával és ízletes fűszerekkel készült, ez az étel igazi csemege. Szerencsére ezzel a recepttel nehéz hibázni, mivel a hozzávalók és a lépések könnyen érthetőek és egyszerűen követhetőek. Íme az általam mindig használt recept.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 közepes méretű Savoyai káposzta Hozzáadott
  • 2 vágja Paprika Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 200 g Szalonna vagy füstölt tofu Hozzáadott
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • Só, bors Szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 300 ml zöldségleves Hozzáadott
  • Választható: gránátalma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a kelkáposzta apró darabokra vágásával. Ez egy fontos lépés, mivel a kisebb darabok lerövidítik a főzési időt és egyenletesebbé teszik az ételt. Hámozza meg a paprikát, a hagymát és a burgonyát, és vágja őket harapható darabokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olívaolajat, majd tegye bele a szalonnát vagy a füstölt tofut, és süsse ropogósra. Tapasztalatom szerint jobb, ha most adjuk hozzá a szalonnát, mivel csodálatos ízt kölcsönöz az egész ételnek.

3. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk, amíg áttetszővé válik. Ezután hozzáadjuk a paprikát és a burgonyát, és néhány percig pirítjuk. Most adjuk hozzá a kelkáposztát, majd néhány perc múlva öntsük fel a zöldségalaplével.

4. Lépés

Hagyja a kelkáposztát kb. 20 percig főni, amíg a zöldségek megpuhulnak. Főzés közben adjuk hozzá a fűszereket, hogy extra ízt adjunk az ételnek. Javaslom, hogy csak a végén fűszerezzük sóval és borssal, mivel a szalonna már nagyon sós lehet.

5. Lépés

A végén szórja meg a káposztás serpenyőt opcionális gránátalmamagokkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új