Forrás: Pixabay : Einladung_zum_Essen
Savoyai káposzta serpenyő burgonyával és szalonnával
Egy elképesztően egyszerű, mégis finom káposztás kavargatott káposztát mindig felszolgálok a családomnak, amikor a hőmérséklet csökken. Friss kelkáposztával és ízletes fűszerekkel készült, ez az étel igazi csemege. Szerencsére ezzel a recepttel nehéz hibázni, mivel a hozzávalók és a lépések könnyen érthetőek és egyszerűen követhetőek. Íme az általam mindig használt recept.
Hozzávalók
- 1 közepes méretű Savoyai káposzta
- 2 vágja Paprika
- 2 hagyma
- 200 g Szalonna vagy füstölt tofu
- 500 g Burgonya
- Só, bors Szerecsendió
- 2 Evőkanál olívaolaj
- 300 ml zöldségleves
- Választható: gránátalma
Eljárás
Kezdjük a kelkáposzta apró darabokra vágásával. Ez egy fontos lépés, mivel a kisebb darabok lerövidítik a főzési időt és egyenletesebbé teszik az ételt. Hámozza meg a paprikát, a hagymát és a burgonyát, és vágja őket harapható darabokra.
Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olívaolajat, majd tegye bele a szalonnát vagy a füstölt tofut, és süsse ropogósra. Tapasztalatom szerint jobb, ha most adjuk hozzá a szalonnát, mivel csodálatos ízt kölcsönöz az egész ételnek.
Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk, amíg áttetszővé válik. Ezután hozzáadjuk a paprikát és a burgonyát, és néhány percig pirítjuk. Most adjuk hozzá a kelkáposztát, majd néhány perc múlva öntsük fel a zöldségalaplével.
Hagyja a kelkáposztát kb. 20 percig főni, amíg a zöldségek megpuhulnak. Főzés közben adjuk hozzá a fűszereket, hogy extra ízt adjunk az ételnek. Javaslom, hogy csak a végén fűszerezzük sóval és borssal, mivel a szalonna már nagyon sós lehet.
A végén szórja meg a káposztás serpenyőt opcionális gránátalmamagokkal.