Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva
Sertésborda mézzel
Recept finom grillezett sertésbordákhoz mézzel.
Hozzávalók
- 11⁄2 kg Sertésborda
- 3 EK méz
- 2 EK szójaszósz
- 2 EK Olívaolaj
- 2 gerezd Fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Először is nagyon alaposan tisztítsa meg a bordákat minden felesleges zsírtól és bőrtől. Ezután sóval és borssal fűszerezzük a bordákat.
Egy tálban keverje össze a mézet, a szójaszószt, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát. Kenje ezt az öntetet a bordákra. Ne feledje, hogy a bordákat minden oldalról jól be kell kenni.
Ezután hagyja a bordákat a hűtőben pácolódni legalább 2 órán át, de a legjobb, ha egy éjszakán át. Ez a lépés nagyon fontos, mert a pác ezután a közönséges bordákat igazi kulináris remekművé varázsolja.
Melegítse elő a grillt közepes hőfokra, és grillezze a bordákat mindkét oldalon körülbelül 15 percig. Grillezés közben időnként kenje meg a bordákat a maradék páccal.
Tálalja friss kenyérrel és kedvenc zöldséges köretével. Köretként például burgonyasalátát ajánlok, amely kontrasztban áll a kenyérmiriggyel.