Forrás: hanbr from Getty Images
Sertésszűz gombamártással
Hagyja, hogy elragadja a hullámot az ízekkel ezzel a sertésszűzzel, amelyet sima és bársonyos gombamártással kínálnak. Ideális vacsorára a társasággal, vagy azok számára, akik szeretik a finom és komplex ízeket.
Hozzávalók
Sertésborda
- 4 Darabok sertés szűzpecsenye
- 1 teáskanál Só
- 1 teáskanál Fekete bors
Gombaszósz
- 500 gramm Gomba
- 2 Darabok The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml Főzőtejszín
- 1 teáskanál Só
- 1⁄2 teáskanál Fekete bors
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A sertésfilet bekenjük sóval és fekete borssal, majd mindkét oldalát kisutjuk egy serpenyőben, kevés olajjal. Sütés után a sütőbe helyezzük és 15-20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a gombaszószt. Egy serpenyőben, egy kevés olajon, apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítunk. Amikor a hagyma kissé megbarnul, hozzáadjuk a kockákra vágott gombákat.
Szükség esetén egy kis vizet adunk a gomba keverékéhez, hozzáadjuk a főzőtejszínt, a sót és a fekete borsot, majd jól összekeverjük. A mártást egy ideig hagyjuk főni a serpenyőben.