Forrás: canva:tbralnina
Sógyurma
A sógyurma hosszú ideig eltartható, ha légmentesen záródó dobozban tároljuk. Tapasztalatból mondom, hogy a légmentesen záró dobozok a legjobbak erre a célra, mert megakadályozzák a gyurma kiszáradását.
Hozzávalók
- 1 Csésze liszt
- 1⁄2 Csésze só
- 1⁄2 Csésze víz
- különböző ételfestékek
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Mérjük le a lisztet egy olyan csészével, amely 1 csészényi mennyiségű. A só mennyiségét a fele annyira tegyük, mint a lisztét. Személyes tapasztalatból azt mondhatom, hogy ez a mennyiség tökéletes az ideális állag eléréséhez.
Keverjünk hozzá apránként 1/2 csésze vizet. Rendkívül fontos, hogy lassan adjuk hozzá a vizet, majd alaposan dolgozzuk össze a masszát. Én személy szerint mindig fakanállal keverem össze, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy így a legkönnyebben el lehet dolgozni a hozzávalókat.
Ez a recept nem igényel sütést vagy főzést, ami azt jelenti, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető.