HIRDETŐ

Forrás: canva:tbralnina

Sógyurma

A sógyurma hosszú ideig eltartható, ha légmentesen záródó dobozban tároljuk. Tapasztalatból mondom, hogy a légmentesen záró dobozok a legjobbak erre a célra, mert megakadályozzák a gyurma kiszáradását.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 Csésze liszt Hozzáadott
  • 12 Csésze Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • különböző ételfestékek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Mérjük le a lisztet egy olyan csészével, amely 1 csészényi mennyiségű. A só mennyiségét a fele annyira tegyük, mint a lisztét. Személyes tapasztalatból azt mondhatom, hogy ez a mennyiség tökéletes az ideális állag eléréséhez.

2. Lépés

Keverjünk hozzá apránként 1/2 csésze vizet. Rendkívül fontos, hogy lassan adjuk hozzá a vizet, majd alaposan dolgozzuk össze a masszát. Én személy szerint mindig fakanállal keverem össze, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy így a legkönnyebben el lehet dolgozni a hozzávalókat.

3. Lépés

Ez a recept nem igényel sütést vagy főzést, ami azt jelenti, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új