HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Sonkás pogácsa

Egy igazán könnyű és ízletes étel, ami minden alkalomra tökéletes, legyen szó nyári piknikről, baráti összejövetelekről, vagy akár egy vacsorapartinról. A sonkás pogácsa remekül megállja helyét az asztal közepén, és hamarosan mindenki a kedvencévé válik!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

Tészta

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szalalkáli Hozzáadott
  • 300 g vaj Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g főtt sonka Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a tésztát. A szalalkálit oldd fel a teben, majd keverd össze a liszttel, a vajjal, a tojással és a szalalkális tejjel egy nagy tálban.

2. Lépés

Gyúrd ki a tésztát sima állagúra (kb. 10 perc), majd hagyd pihenni 20 percig.

3. Lépés

Közben készítsd elő a tölteléket. A sonkát vágd apró kockákra, a sajtot reszeld le.

4. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd szaggass belőle kör alakúakat. Minden pogácsára tedd rá a sonkás-sajtos tölteléket, majd hajtsd össze a tésztát, és formázd kerek pogácsa alakúra.

5. Lépés

Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt süsd aranybarnára a pogácsákat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új