Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Sonkás pogácsa
Egy igazán könnyű és ízletes étel, ami minden alkalomra tökéletes, legyen szó nyári piknikről, baráti összejövetelekről, vagy akár egy vacsorapartinról. A sonkás pogácsa remekül megállja helyét az asztal közepén, és hamarosan mindenki a kedvencévé válik!
Hozzávalók
Tészta
- 500 g finomliszt
- 1 Csomag szalalkáli
- 300 g vaj
- 1 darab tojás
- 200 ml tej
Töltelék
- 200 g főtt sonka
- 200 g reszelt sajt
Eljárás
Készítsd elő a tésztát. A szalalkálit oldd fel a teben, majd keverd össze a liszttel, a vajjal, a tojással és a szalalkális tejjel egy nagy tálban.
Gyúrd ki a tésztát sima állagúra (kb. 10 perc), majd hagyd pihenni 20 percig.
Közben készítsd elő a tölteléket. A sonkát vágd apró kockákra, a sajtot reszeld le.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd szaggass belőle kör alakúakat. Minden pogácsára tedd rá a sonkás-sajtos tölteléket, majd hajtsd össze a tésztát, és formázd kerek pogácsa alakúra.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt süsd aranybarnára a pogácsákat.