Forrás: kabVisio from Getty Images
Spárgás Csirkemell Ragu
Ez az egyszerű, de ízletes spárgás csirkemell ragu tökéletes választás, ha valami különlegeset, de mégis egyszerűen elkészíthetőt szeretnél főzni. A spárga és a csirke remek párost alkot, a ragu pedig kiválóan kiegészíti őket.
Hozzávalók
- 4 Slice csirkemell
- 500 g Friss spárga
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks vöröshagyma
- 200 ml fehérbor
- 200 ml Tejszín
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
Eljárás
A csirkemelleket sóval, borssal ízesítjük, majd olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Amíg a csirkemell sül, addig a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a spárgát pedig megmossuk és feldaraboljuk.
A megsült csirkemelleket kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a darabolt spárgát és átsütjük őket.
Hozzáöntjük a fehérbort, felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi a spárgát, majd sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, közepes lángon főzzük, amíg a spárga megpuhul, közben néha megkeverjük.
Amikor a spárga már majdnem puha, visszatesszük a csirkemelleket, hozzáöntjük a tejszínt és addig főzzük, amíg a szósz sűrűsödni kezd. Ha szükséges, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Tálalásnál a csirkemelleket szeletekre vágjuk, a spárgás raguval tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk friss, aprított zöldfűszerekkel.