HIRDETŐ

Forrás: kabVisio from Getty Images

Spárgás Csirkemell Ragu

Ez az egyszerű, de ízletes spárgás csirkemell ragu tökéletes választás, ha valami különlegeset, de mégis egyszerűen elkészíthetőt szeretnél főzni. A spárga és a csirke remek párost alkot, a ragu pedig kiválóan kiegészíti őket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice csirkemell Hozzáadott
  • 500 g Friss spárga Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 200 ml fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket sóval, borssal ízesítjük, majd olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

2. Lépés

Amíg a csirkemell sül, addig a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a spárgát pedig megmossuk és feldaraboljuk.

3. Lépés

A megsült csirkemelleket kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a darabolt spárgát és átsütjük őket.

4. Lépés

Hozzáöntjük a fehérbort, felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi a spárgát, majd sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, közepes lángon főzzük, amíg a spárga megpuhul, közben néha megkeverjük.

5. Lépés

Amikor a spárga már majdnem puha, visszatesszük a csirkemelleket, hozzáöntjük a tejszínt és addig főzzük, amíg a szósz sűrűsödni kezd. Ha szükséges, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

6. Lépés

Tálalásnál a csirkemelleket szeletekre vágjuk, a spárgás raguval tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk friss, aprított zöldfűszerekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új